Van Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 151 mahalle yolunu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün geceden itibaren yaşanan kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yollarının açılması için aralıksız çalışıyor. Belediyeden yapılan açıklamada, ilçelerdeki tüm araçlar ve çalışanların mahallelerde yol açma çalışmaları yaptığı, özellikle taşımalı eğitim yapılan mahalle yollarının temizliğinin de sürdüğü belirtildi. Açıklamada, “Özellikle Çaldıran, Bahçesaray, Muradiye ve Gürpınar ilçelerinde çalışmalar yoğunlaştırılırken, bu ilçelerde sabah saatleri itibariyle 151 mahalle yolu ulaşıma kapanmıştı” denildi.
Dün gece saat 01.30 sıralarında Gürpınar’ın Tutmaç Mahallesi’ne giderken kontrolden çıkan ambulansın çıkarılması için belediye ekipleri seferber oldu. 2 kişinin yaralandığı kaza sonrası bölgeye giden Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolu açarak ambulansı mahsur kaldığı yerden çıkardı.
Büyükşehir Belediyesi, yine Muradiye’nin Devetaş grup yolunda taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerin içerisinde bulunduğu ve uzun süre karda mahsur kalan okul servisini de kurtardı.
Belediyenin karla mücadele çalışması tüm ilçe ve mahallerde devam ediyor.