Van'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, sabaha kadar sürdü. Kar kalınlığı, kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye kadar ulaştı. Van’da 509 mahalle ve 421 mezra yolu ulaşıma kapanırken, yoğun kar yağışının etkili olduğu Van-Bahçesaray yolunun 7 noktasına ise küçük çaplı çığ düştü. Ulaşıma kapatılan yolda, çığ riski nedeniyle çalışma yapılmazken, dün Bahçesaray-Hizan yolunda da çalışma yapılan iş makinesinin üzerine de çığ düştü. İş makinesi operatörü Kemal Aktaş, son anda kar kümesi altında kalmaktan kurtuldu. Kentte okullar ise yoğun kar yağışı nedeni ile tatil edildi.

930 yerleşim yerinin kapanan yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarına devam ederken, kar yağışının bugün de devam edeceği belirtildi. 

KARS’TA KAR YAĞIŞI

Kars’ta da yoğun kar yağışı iki gündür aralıksız devam ediyor. Merkeze bağlı 4, Akyaka ilçesinde 6, Arpaçay ilçesinde 9, Sarıkamış ilçesinde 12, Selim ilçesinde 14 ve Susuz ilçesinde 6 olmak üzere toplamda 51 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. 

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Muş’ta etkisini sürdüren kar yağışı devam ediyor. Kent ve ilçelerinde 4 gündür aralıklarla etkisini devam ettiren kar yağışı nedeniyle merkezde 11, Bulanık'ta 4, Malazgirt'te 33, Varto'da 7 yerleşim yeri olmak üzere toplam 55 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte okullar tatil edildi. 

Ardahan'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede okullar bir gün süreyle tatil edildi. Kentte yağışı nedeniyle 39 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Bitlis ve Ağrı’da da kar yağışı nedeniyle birçok köyün yolu kapanırken, yol açma çalışmaları ise devam ediyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Diyarbakır ve Batman illerinin kuzeyi ile Şırnak ve Siirt illerinin doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oluyor. Bölge kentlerinde yağışlarla birlikte hava sıcaklığında 5 dereceye kadar düşüş meydana geldi. Havanın parçalı bulutlu olduğu Dersim ve Bingöl çevrelerinde ise kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesine dair uyarılar yapıldı.