Van'da yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ilçede okullar tatil edildi; Tuşba, İpekyolu, Edremit, Bahçesaray, Başkale, Çatak, Özalp ve Saray ilçelerinde eğitime bir günlük ara verildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İlimiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hâkim olduğundan, merkez ilçelerimiz; Edremit, İpekyolu ve Tuşba ile taşra ilçelerimiz; Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gürpınar, Özalp ve Saray’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime 25 Aralık 2018 Salı günü bir (1) gün ara verilmiştir.

Ayrıca,belirtilen ilçelerdeki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de don ve buzlanmadan kaynaklı olası kazalara maruz kalmamaları için aynı gün idari izinli sayılmıştır."denildi.

295 YERLEŞİM YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı Van kent merkezlerindeki trafiği de olumsuz etkilerken,İlçelerde ise 295 yerleşim yerinin yolu da ulaşıma kapandı. 

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 74,  Başkale'de17,  Çatak'ta 118,  Gürpınar'da 55 ,Gevaş'ta 13,  Muradiye'de 16 ve Saray ilçesinde ise 2 olmak üzere 295 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Kar yağışı hava ulaşımında da aksamalara yol açtı.Van'a gelecek 7 uçak seferi ile Hakkari Yüksekova ilçesindeki 2 uçak seferi iptal edildi.

Bugün Van'a yapılması planan 7 uçuş hava şartları nedeniyle iptal edildi. Ferit Melen Havalimanı yetkilileri, Sun Expres'in 14.30'daki İzmir-Van, 15.40'taki Antalya-Van, THY'nin 16.20'deki İstanbul-Van, Anadolu Jet'in 16.30'daki Ankara-Van, 18.40'taki İstanbul-Van ve 19.00'daki Ankara-Van ile Pegasus'un 18.40'taki İstanbul-Van seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de kar yağışı hava ulaşımını etkiledi. İlçedeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda 13.55'teki İstanbul-Yüksekvoa ile 13.35'teki Ankara-Yüksekova seferleri iptal edildi.

(ERCİŞ HABER MERKEZİ)