Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüpheli şahısların İran'dan temin ettikleri kaçak sigaraları sınır hattından getirecekleri bilgisi üzerine çalışma başlattı. İran sınır hattında müşterek yapılan pusu faaliyeti sonucunda 16 çuval içerisinde 20 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Ayrıca, Van İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Umuttepe Mahallesi'nde bulunan bir adreste yapılan aramada ise 2 bin 740 paket kaçak sigara ele geçirdi. Ev sahibi şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

NARGİLE TÜTÜNÜ

9 kilo 350 gram kaçak nargile tütünü ele geçirildi.

Van'da polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 39 kilo 350 gram kaçak nargile tütünü ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İpekyolu ilçesi Cevdetpaşa Mahallesi 2 Nisan Bulvarı üzerinde bulunan bir iş yerinde arama yapıldığı belirtildi. Aramada, 39 kilo 350 gram kaçak nargile tütünü ele geçirilirken, M.H. ve R.A. isimli şahıslar hakkında ise işlem yapıldı.

33 BİN PAKET KAÇAK SİGARA

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Başkale-Van karayolu üzerinde oluşturulan uygulama noktasında şüphe üzerine durdurulan araçta 31 bin paket, İpekyolu ilçesi Yeni Mahalle Menekşe Sokak üzerinde park halindeki bir araçta ise 2 bin paket olmak üzere toplam 33 bin paket kaçak sigara ele geçirildiği belirtildi.

Olayla ilgili N.D. ve S.Ç. isimli şahıslar hakkında işlem yapıldı.

154 KİLO EROİN 

Van merkez İpekyolu ilçesinde polis, bir eve düzenlediği operasyonda çatı katı ve odunlukta 154 kilo 80 gram eroin ele geçirdi.

Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmaları kapsamında Van üzerinden batı illerine uyuşturucu götürüleceği bilgisine ulaşan narkotik polisi, uyuşturucunun saklandığı İpekyolu ilçesi Yeni Mahalle Melek Sokak üzerinde bulunan bir ikamette operasyon düzenledi. Narkotik Madde Arama Köpeği Lisa ile birlikte yapılan detaylı aramada, ikamettin çatı katında ve müştemilatında bulunan odunlukta koli ve çuvallar içerisine zulalanmış 300 paket halinde toplam 154 Kilo 80 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak M.Ç., C.K. ve E.K. isimli 3 şahıs “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak/Uyuşturucu Madde Nakletmek” suçundan gözaltına alınırken, soruşturma çok yönlü devam ediyor.(İHA)