Van’da 18 Haziran 2020 tarihinde kardeş olan iki çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkan ancak sadece küçük çocuğa yönelik istismardan yargılanan Ubeydullah K. hakkındaki davanın ilk duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık Ubeydullah K., tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, istismara maruz kalan çocuk, ailesi ve dosya avukatı Erkan Sayyiğit duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma kimlik tespiti ile başladı.

İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUK "TANIK" OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada ilk olarak istismara kalan çocuk dinlendi. Adli Görüşme Odası’nda (AGO) psikolog eşliğinde ifadesi alınan çocuk, Ubeydullah K.'nin kendisine istismarda bulunduğunu kaydetti. Ardından çocuğun ablası olan ve Ubeydullah K.’nin istismarına maruz kalan çocuk da dinlendi. İstismara bulunduğu halde “tanık” sıfatıyla dinlenen çocuk, sanığın kendisine birçok kez cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Çocuklardan sonra söz verilen sanık Ubeydullah K., kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.Çocukların avukatı Erkan Sayyiğit ise Ubeydullah K.'nin her iki çocuğu da istismar ettiğini belirterek, en ağır cezayı alması talebinde bulundu. 

Savunmaların ardından, mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması ve sanık Ubeydullah K.'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 8 Haziran'a erteledi.