Van'da bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan H.C.’nin yargılandığı dava ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmada, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gelen raporda fail hakkında "cezai ehliyeti tam" diye belirtildi.

Van’ın İpekyolu ilçesinde bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan H.C. isimli erkeğin yargılandığı davanın 5'nci duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Baro Çocuk Komisyonu’ndan Avukat Şeyma Şen ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatı Ebru Demirtepe duruşmada hazır bulundu. Bir önceki duruşmada sanık H.C.'nin Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkinin yapılmasından kaynaklı sanık H.C. hastanede olduğundan duruşmaya katılmadı. 

'SANIĞIN CEZAİ EHLİYETİ TAM'

Duruşmada savunma yapan çocuğun avukatları, sanığın cezai ehliyetinin olmadığını iddia ettiğini hatırlatan avukatlara, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin raporun geldiğini kaydetti. Avukatlar, "Sanığın amacı yargılamayı sürüncemede bırakmak. Herhangi bir takdir indirimi uygulanmaması ve nitelikli cinsel istismardan üst  haddeden cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.  

Mahkeme heyeti, sanık H.C.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, bir sonraki duruşmada H.C. hakkında hastaneden gelecek raporun tamamlanmasına karar vererek, savcılığa da bir sonraki duruşmada mütalaa için tevdi edildi.  

Bir sonraki duruşma, 4 Mart tarihine ertelendi.