Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alınarak yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan Osman Şiban, sabah saatlerinde Mersin Akdeniz ilçesinin Güneş Mahallesi’nde bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Şiban,  sağlık kontrolü için ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede uzman doktor tarafından muayene edilen Şiban’ın, sağlık durumunun seyahate uygun olmadığı belirtildi. Rapor üzerine serbest bırakılan Şiban, serbest bırakıldı. 

SAĞLIĞI SEYAHATE UYGUN DEĞİL

Serbest bırakılan Şiban, tekrar evine getirildi. Yapılan ev baskını ve ağabeyinin gözaltına alınması sırasında yaşananları anlatan Haşim Şiban, baskın sırasında binaya ve bina içindeki daireler arasında giriş ve çıkışların kapatıldığını söyledi. Evlerinde detaylı arama yapıldıktan sonra ağabeyinin getirilen ambulansla hastaneye götürüldüğünü aktaran Şiban, “Hastanede bir uzman doktor ağabeyimin eski ve yeni raporlarına baktı. Sağlık durumunun seyahate uygun olmadığı ve böyle bir rapor için heyet gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Van TEM Şube Müdürlüğü’ne haber verildi. Ardından savcılık daha sonra heyet kontrolünün yapılması için serbest bırakılmasını söyledi” diye konuştu.

‘HEP KORKUYLA YAŞIYOR’

Ağabeyinin hafızasını kaybettiğini belirten Şiban, “Ağabeyim şuan travma yaşıyor. Bu tarz baskınlar olunca yeni bir travma yaşıyor. Şuan korkuyor. Psikolojisi bozuk. Hep korkuyla yaşıyor” dedi.