Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ile HDP il yönetimi İpekyolu Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından esnaf ziyaretinde bulundu. İki bölgeden başlatılan esnaf ziyaretine HDP Van Milletvekilleri Muazzez Orhan,  Murat Sarısaç, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Muş Milletvekili Şevin Coşkun, HDP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava ile partililer katıldı.

'BU ADALETSİZLİĞE HERKES TEPKİ GÖSTERMELİ'

Kentteki esnafları tek tek ziyaret eden HDP'liler kahvelerde oturan yurttaşlara siyasal süreç hakkında bilgi verdi. Ortadoğu coğrafyasında yüzyıllardır, yağma ve sömürgecilik üzerine bir düzenin kurulduğunu aktaran Sarısaç, "Biz HDP olarak sadece Kürtler adına değil ülkede yaşayan herkes için veriyoruz. Verdiğimiz mücadele bir demokrasi mücadelesidir. 31 Mart seçimleriyle kayyumdan belediyelerimizi almamamıza rağmen, belediyelerimize hiçbir gerekçe gösterilmeden yine kayyum atadılar. Hukuk anayasa, yasalar ayaklar altına alındı. Bunu da HDP üzerinden meşrulaştırılamaya çalıştılar. Bu haksızlık karşısında herkes sesini çıkarmalıdır. HDP‘li olmanıza gerek yok. Ortada bir adaletsizlik var ve buna karşı durmak vicdani bir görevdir" dedi.

Bir başka kahvede halka seslenen HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun da halk iradesinin kayyumla birlikte gasp edildiğini belirterek, Kürtlerin seçme ve seçilme hakkının ortadan kaldırıldığını söyledi.

'SESİMİZİ KISMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Son olarak konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava ise, “Seçilmişlerimizi, milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı tutuklayarak sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Yapılan bu haksızlığı kimsenin kabul etmemesi gerekiyor. Bu amaçla biz de halkımız ve esnaflarımızı ziyaret ederek bu hukuksuzluğu anlatıyoruz" dedi.