Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Tayip Temel ve beraberindeki heyet, Feqiyê Teyran Parkı’nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis valiliğin yasak kararını gerekçe göstererek, açıklamaya izin vermedi. HDP’liler izin verilmemesinin üzerine Cumhuriyet Caddesi, Fistancılar Sokak ve Peynirciler Çarşısı’nda esnafı ziyaret ederek, yaşanan sorunları dinledi. 

HDP AYAKTA

Esnaf ziyaretinde konuşan Temel, iktidarın yaşanan ekonomik sorunlara rağmen, HDP ve Kürtlere saldırmayı sürdürdüğünü söyledi. Bilinçli olarak partilerinin önüne kimi ailelerin getirildiğini anlatan Temel, temel amacın insanları provoke etmek olduğunu ifade etti. 

Temel, “Ülkede büyük bir kriz var. Buna rağmen Kürtlere saldırmaya devam ediyorlar. Burada şunu gördük. HDP, halk ve bütün Kürtler her şeyin farkında. Bugün provakatif bir gurubu partimizin önüne götürdüler. Bunların aile olmadıklarını iyi biliyoruz. Hatta Van ile bir alakaları yok. Parayla kandırılmış şahıslardır. Amaçları HDP’nin çalışmalarını engellemektir. Bunlar otelde kalıyor, polisler eşliğinde partimizin önüne getiriliyor. Her Perşembe bunlar partimizin önüne gelerek hem hakaret ediyor hem de taş atıyorlar. Bunlara engel olmayanlar, açıklama yapan vekile engel oluyor. Bu oyunu oynayanlar HDP’nin tasfiyesini isteyenlerdir. Ne olursa olsun bunu yapanlar provokatördürler. Her şeye rağmen HDP buradadır ve ayaktadır. Bu süreçte herkesin partisine sahip çıkması lazım” diye konuştu.