Van'ın Özalp ilçesinde bulunan Rus Pazarı'nda geçtiğimiz hafta meydana gelen yangında 95 dükkandan 91'i küle döndü. Hurdaya dönen dükkanlardaki enkaz ise vinç ile kaldırılmaya devam ediyor. Esnafların da enkaz çalışması yapan iş makinelerinin başındaki dertli bekleyişi sürüyor.

Sorunlarının çözümüne ilişkin bugüne kadar herhangi bir çözüm bulunmayan esnafları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı ile Özalp Belediye Eşbaşkanı Dilan Örenci'nin bulunduğu heyet ziyaret etti. Esnaflar Sarısaç’a yaşadıkları mağduriyeti anlattığı sırada olay yerine gelen polisler, "Bize haber vermeden halkla bir araya gelemezsiniz. Bizden izin almalısınız?" dedi. 

Bunun üzerine HDP’li Sarısaç, polise; "Sizden izin almak zorunda değilim. Milletvekiliyim sen gelip izin almadın diyemezsin" dedi. Tartışmanın ardından polisler bölgeden ayrıldı. Esnaflar ile dayanışma içerisinde olduklarını söyleyen Sarısaç, esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İşyeri küle dönen esnaflarla yapılan görüşmelerin ardından HDP'liler, diğer esnafları da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.