Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (MEBYA-DER) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 19 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 16 kişinin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı. 16 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi. Savcılık, 16 kişiyi ifadelerini almadan Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. 

14 TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılık, derneğin Eşbaşkanı Gülistan Önver, dernek yöneticileri Ceyda Dindar, Mahmut Dindar, Cihat Aksu, Cevdet Bilekçi, İsa Demirağaç, Süreyya Azba, Azize Öner, Nuhi Alıcı, Savaş Encü, Şevket Kaplan, Halil Karakoç, Kamuran Çiftçi, Nebi Kaçak ve Seracettin Bayhar'ın tutuklanmasını, Halime Süslü ve Muhsin Demir'in ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını talep etti.  

10 SAATLİK İFADE 

Bir kez boynundan, iki kez de belinden fıtık ameliyatı olan MEBYA-DER Eşbaşkanı Gülistan Önver’in emniyet ifadesinin 10 saat sürdüğü öğrenildi. 

Şeker hastası ve bir ay önce ayak parmakları kesilen Seracettin Bayhar'ın ise, gözaltında tutulduğu süre boyunca her gün bir kez pansuman için hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Bayhar'ın oksijyen tedavisine devam etmemesi durumunda ayağını kaybetme riski olduğu aktarıldı.