Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkan adayları, Van'da seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.İpekyolu’na bağlı Erçek Mahallesinde halka seslenen Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, tecriti kırmak amacıyla 130 gündür açlık grevini sürdüren HDP Hakkari Milletvekilinin sesine ses verme çağrısında bulundu.Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı, Çatak’ta düzenlenen halk buluşmalarına katıldı.Saray ilçesinde ise, ilk Newroz ateşi yakıldı.

İPEKYOLU

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe Ertan, İpekyolu Eşbaşkan adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan ile beraber, İpekyolu ilçesine bağlı Erçek mahallesinde halkla buluştu. Davul-zurna ile karşılanan adaylar, daha sonra halka hitap etti. 

İlk olarak konuşan HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe, Leyla Güven’in Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle sürdürdüğü eyleminin 130’uncu gününe girdiğine dikkat çekerek, bu süreçte herkesi Leyla’nın eylemine ses vermeye çağırdı. Özgökçe, “Leyla Güven, tecrit nedeniyle bedenini 130 gündür açlık grevine yatırmıştır. Halkımız bu baskıyı bu tecridi geçmişte olduğu gibi bu süreçte de kıracaktır. Herkes Leyla Güven’in bu eylemine ses vermeli” dedi. 

İpekyolu Belediye Eşbaşkan adayı Şehzade Kurt da, 31 Mart yerel seçimlerinin sıradan bir belediye seçimi olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. Ülkenin içinde bulunduğu toplumsal, siyasi ve ekonomik krizden çıkışın yolunun 31 Mart seçimleri olduğunu vurgulayan Kurt, kamuoyunu açlık grevleri hususunda duyarlı olmaya çağırdı. Son olarak konuşan Eşbaşkan adayı Azim Yacan’da, süren açlık grevi eylemlerini vurgulayarak, herkesi duyarlı olmaya ve ayrıca 31 Mart seçimlerinde iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

ÇATAK

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı da, Çatak’ta düzenlenen halk buluşmalarına katıldı. Merkez seçim bürosunda halkla bir araya gelindikten sonra tutsak aileleri ve hasta ziyaretleri gerçekleştirildi. Daha sonra Alacayır (Berxo) ve Onağıl (Kutîs) mahalleri ziyaret edildi.

Halk buluşmasına Van HDP Van İl eş başkanı Yadişen Karabulak, Çatak HDP ilçe eş başkanı Tayyip Balka, Van Büyükşehir belediyesi eş başkan adayı Mustafa Avcı ilçe belediye eş başkan adayları Esra Babur ,Murat Bozdemir ve beraberinde ilçe yöneticileri katıldı.

Burada halka hitap eden Büyükşehir Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir belediye seçimi başlayan siyasi hikayesinin 31 Mart'ta yeni bir belediye seçimi ile son bulacağını söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinin tarihin en önemli yerel seçimi olduğunu kaydeden Avcı, " Erdoğan doğru söylüyor, bu seçim 'Beka sorunudur' ama ülkenin değil AKP ve MHP'nin beka sorunu var, onların iktidarı kaybetme durumu var. İşte bu yüzden HDP'ye bu denli saldırıyorlar. Ama neyaparlarsa yapsınlar 31 Mart'ta bu sonu durduramayacaklar." diye konuştu. Karabulak ve Avcı ardından Alacayır (Berxo) ONAĞIL(Kutîs) mahallelerinde düzenlenen halk buluşmaların katıldı.

SARAY

Van’ın Saray ilçesinde ise, ilk Newroz ateşi yakıldı. Seçim çalışmalarını ilçeye bağlı Kurucan mahallesinde sürdüren adaylar Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez, burada düzenlenen Newroz etkinliğine katıldı. Newroz ateşinin yakılması ve halayların çekilmesinin ardından Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez, “Özgür ve barış dolu günler yakındır. Her gün biraz daha gürleşen Newroz ateşi ile özgürlüğe yürüyoruz” diye konuştu. 

ÇALDIRAN

Çaldıran ilçesinde HDP’li adaylar seçim çalışmalarını tüm yoğunluğuyla sürdürüyor. Çaldıran Belediye Eşbaşkan adayları Leyla Atsak ve Faruk Demir beraberindeki heyetle birlikte Çaldıran'a bağlı Alikelle mahallesinde kapı kapı dolaşarak 31 Mart yerel seçimler için halktan destek istedi.