Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu, geçtiğimiz gün Meclis'te yaptığı açıklamayla Van'ın İran'a açılan Kapıköy Sınır Kapısı'nın bir yılı aşkın bir süredir koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçe gösterilerek kapalı tutulmasına tepki göstermişti. Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber ekibi, Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine sınır kapısının önünde 4-5 kişilik bir grupla, kapının açık olduğu yönünde gerçeği yansıtmayan bir habere imza attı. Van'daki sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve kurum temsilcileri A Haber'in yaptığı habere sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi. 

Habere ilişkin yapılan kimi paylaşımlar şöyle: 

" * Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu üyesi Fevzi Çeliktaş: Kapıköy Gümrük kapısı Sınır Ticaretine 2 yıldan beri kapalıdır. 1 Yıldan beri de Turizm’e kapalıdır. Binlerce İş insanımız iflas etmiş. Esnaflarımız can çekişiyor ve siz bu yalan haberi yaparken hiç utanmadınız mı?

* Van Baro Başkanı Zülküf Uçar: Bazen iyi tarafından bakmak lazım; A Haber, aylardır kentin en önemli sorunlarından biri olan ve çözüm bekleyen, kentin tüm dinamikleri arasında ciddi tartışmalara sebep olan Kapıköy Sınır Kapısını açmış. Gülelim halimize..!

* CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu: Siyasi parti, STK,ODA ve DERNEK Başkanlarımızdan bu yalan habere gereken cevabı vermelerini talep ediyorum.

* Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan: Kapıköy'ün kapalı olduğunu sağır sultan biliyor. @Ahaber her zaman ki görevini yapıyor, nede olsa yalanlarını inanan bir kitle mevcut.

VANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Salaz: Bildiğim kadarıyla UTANMAK henüz yasaklanmamış. Peki bu @Ahaber NEDEN UTANMIYOR. Diğer kentlerde yaşayanlar bilmiyor olabilir Kapıköy'ün kapalı olduğunu. Gözümüzün içine baka baka YALAN HABER YAPIYORSUNUZ. Siz VAN HALKININ YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ."