Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, 2015 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında öldürülen sağlık çalışanları Eyüp Güven ve Abdülaziz Yular ile Beytüşşebap'ta öldürülen Şeyhmuz Dursun'u andı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu binasında düzenlenen toplantıda konuşan SES Şube Eşbaşkanı Fatma Arslan, ülkenin içinden geçtiği sürece dikkat çekerek, barış sözünün, barış  isteğinin hedef olmak için yeterli neden olduğunu söyledi. 

Arslan, "Barış ihtiyacını en iyi bilen, mesleki sorumluluk gereği barışı her zaman savunan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bizler de bu süreci yakından yaşıyoruz. Elbette bu yaşadıklarımız yeni değil. Barış için harcadığımız emek de ödediğimiz bedeller de yeni değil. 7 Haziran seçimlerinde almış olduğu yenilgi sonrası yönetememe krizini baskı, şiddet ve savaş ortamı yaratarak aşmaya çalışan siyasi iktidar, halklar arasında onarılmaz sonuçlara neden olacak politikaları hayata geçiriyordu” diye konuştu.

‘SÖZÜMÜZ BARIŞ OLACAK’

Gece yoğun geçen nöbetten sonra dinlenmek için evine varmayı hayal eden Eyüp Güven'e, hedef gözetilerek ateş edildiğini ve tek kurşunla katledildiğini dile getiren Arslan, "Tarih 27 Ağustos 2015’i gösteriyordu. Vaka ihbarı verildi ve yola çıktılar. Ambulansı kullanan Şeyhmuz, zamanla yarışıyordu. Nerden bilebilirdi ki, ateş açılacağını, Şeyhmuz katledildiğinde tarih 25 Eylül 2015’i gösteriyordu. Yaşadığı sokakta yaralı bir kadını kurtarmak ve ilk müdahalede bulunmak için çabalıyordu Aziz. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi ile birlikte insan hakları mücadelesinde de yılmadan yer alan ve mücadelenin sıra neferi olan Aziz keskin nişancı tarafından hedef gözetilerek katledildiğinde tarih 30 Aralık 2015’i gösteriyordu. Başta Eyüp, Şeyhmuz ve Aziz olmak üzere yitirdiğimiz tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine sözümüz barış olacak” dedi.