Bugün görülen duruşmada 6 aylık tutukluklarının ardından tahliye edilen gazeteciler Adnan Bilen, Cemil Uğur, Şehriban Abi ve Nazan Sala tutuklu bulundukları Van cezaevlerinden çıktı. Gazetecileri meslektaşları ve aileleri ile bağımsız milletvekili Ahmet Şık karşıladı. Tahliye öncesi gazeteciler ve aileleri, cezaevi bölgesinden jandarma tarafından uzaklaştırıldı.

Gazeteciler Sala ve Abi cezaevine 2 kilometre uzaklıktaki mesafede indirildi. Gazeteciler ve aileleri sarılırken duygusal anlar yaşandı.

Ardından gazeteciler Adnan Bilen ve Cemil Uğur da cezaevinden çıktı. Gazeteciler çiçek ve alkışlarla karşılandı.

ABİ: HAKİKATİN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ

Tahliye olan gazetecilerden Şehriban Abi, "Sadece bize yönelik bir hak ihlali değildi. Bütün bölgedeki Kürt gazetecilerine yönelik bir tutuklama, gözaltı ve baskı vardı. Bu gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç ve kuvvet bizi hakikatin yolundan ayıramayacak” dedi.

SALA: MUTLUYUZ, GURURLUYUZ

Ardından konuşan gazeteci Nazan Sala ise "Ötekinin, kadının, çocuğun ve emekçinin sesi olmaya çalışan biz gazetecilerin  6 ay boyunca özgürlüğü gasp edilmiş bulunmaktaydı. Bugün olması gereken ve hatta geç kalınmış bir tahliyeydi.  Tahliyemizi bekliyorduk. Bugün bizimle dayanışma halinde olan hukukçu arkadaşlarımız, gazeteci meslek örgütleri ve bizim büyük ailemiz olan özgür basın çalışanlarının desteğiyle geçti. Bugün de bu desteğin zirveye ulaştığı bir gün yaşadık. Mutluyuz, gururluyuz" ifadelerini kullandı.

UĞUR: GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gazeteci Cemil Uğur da ,"Şu  ana kadar bize dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BİLEN: DAYANIŞMA KARANLIKLARI YIRTACAK

Son olarak Adnan Bilen ise "Gazetecilerin artık bu ülkede yargılanmaması gerekiyor. Bu 6 aylık süreç içerisinde mektuplarıyla, ailelerimiz aracılığıyla bizlere dayanışma desteklerini sunan herkese minent duyuyoruz. Dayanışmanın karanlığı yırtacağından eminiz” dedi.

Van'da Helikopter davasında tutuklu gazeteciler tahliye edildi