Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nden 27 Haziran’da Van Gölü'ne açıldıktan sonra batıp, Çarpanak Adası açıklarında 107 metre derinlikte bulunan teknede hayatını kaybeden mültecilere ait cenazeler çıkarılmaya devam ediliyor. Şimdiye kadar göçmenlere ait olduğu değerlendirilen 13 cenaze su yüzeyinde bulunurken, 6'sı ise tekneden çıkarılmıştı. Teknedeki cenazeler kancalama yöntemiyle su yüzeyine çıkarılırken 17'ıncı günde de devam edilen arama çalışmalarında 3 cenazeye ulaşıldı.

OLAY HAKKINDA

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi’nde tekneleriyle 27 Haziran’da Van Gölü’ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş’tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Daha sonra batan tekneden yüzerek kurtulan Medeni Akbaş güvenlik güçlerine teknenin battığını ve içerisinde çok sayıda mülteci olduğunu söylemişti.Ardından ekipler içerisinde 60-70 kişinin olduğu tahmin edilen batan teknenin bulunması için çalıma başlatmıştı.

11 gün süren arama çalışmalarında batan tekne Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte bulunmuştu.

Teknenin batmasından 10 gün sonra 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılırken, Medeni Akbaş ile birlikte 5 kişi ise tutuklanmıştı.