Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol (Qaşqol) Mahallesi'nde 14 Haziran’da askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Erhan Görür’ün (20) annesi Sıdıka Görür, 2'si engelli 7 kardeşine bakma sorumluluğunu yüklenmiş oğlunun, sınırdan getirerek sattığı birkaç paket sigara için öldürüldüğünü dile getirerek, adalet istedi.

AİLEYE ERHAN BAKIYORDU

23 Şubat'ta yaşanan depremde evi yıkılan 8 çocuk annesi Görür, kış koşullarında verilen çadırda kalamadıkları için 7 çocuğuyla birlikte İpekyolu Mahallesi Karşıyaka Mahallesi'nde kiralanan evde kalıyor. Erhan'ın 3 yıl önce babasını kaybettikten sonra 2'si engelli 7 kardeşine bakma sorumluluğunu yüklendiğini dile getiren anne Görür, "Eşim 3 yıl önce vefat etti. Erhan eve bakıyordu. Bütün yük Erhan’ın omuzları üzerindeydi. Depremde evimiz yıkıldı, hayvanlarımızın yemi yıkıntı altında kaldı. Her şeyimiz gitti. Sınırdan getirdiği 2, 3 paket sigarayı satarak, evin geçimini sağlamaya çalışıyordu” dedi. 

OĞLUNU SON KEZ GÖREMEDİ 

Askerler tarafından öldürülen oğlunun cenazesinin 4 saat boyunca yerde bekletildiğini dile getiren Görür, oğlunun cenazesini dahi göremediğini dile getirdi. 17 Haziran'da İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvuran ve oğlunu öldürenlerin yargılanıp, cezalandırılması için kamuoyuna destek çağrısı anne Görür, “Oğlumu vurduktan sonra hiç kimseye demiyorlar. Zaten defin edene kadar bana da bir şey demediler. Oğlumu göremedim. Yüreğimi yaktılar. Gerçekten bu ülkede adalet, vicdan ve insanlık var ise oğlumu öldürenler yargılansın. Oğlumu öldürdükten sonra saatlerce bedenini yerde bekletenler yargılansın. Bu davayı hiçbir zaman bırakmayacağım. Sonuna kadar gideceğim. Adalet istiyorum” diye konuştu.

ANNE ÇOCUKLARIYLA PERİŞANDI!

Deprem sonrası 27 Şubat'ta Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan, Sıdıka Görür, 8 çocuğuyla birlikte çadırda yaşadığını ve çadırın geceleri çok soğuk olduğunu anlatmıştı. 2 çocuğu engelli olan Görür, "Evim yıkıldı. Çocuklarımla birlikte çadırda kalıyorum. Çadır da geceleri soğuk oluyor. Çocuklarımın ayaklarında doğru düzgün ayakkabı bile yok, üşüyorlar. Bu soğukta kalacağımız sıcak bir konteynere ihtiyacımız var" diyerek, yardım istemişti.