Van’ın İpekyolu ve Özalp ilçeleri arasında bulunan Erçek bölgesinde 7 Şubat tarihinde "dur ihtarını" uymadığı iddiasıyla askerler tarafından sırtından vurulan Mehmet Ali Nametoğulları'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi (KVC) servisindeki tedavisi devam ediyor. Sağlık durumu iyiye giden Nametoğulları, hasta yatağında yaşananları Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlattı. 

DARP SONRASI VURDULAR 

Cumartesi (6 Şubat) sabah saatlerinde ablasından gelen telefon üzerine yola çıktığını belirten Nametoğulları, "Bana rahatsız olduğunu söyledi. Kendisini hastaneye götürmemi istedi. Durumu acildi. Ben de Erçek askeri kontrol noktasına takılmamak için köy yollarından gitmeyi denedim. O sıra jandarmaların beni takip ettiğini fark ettim. Ben de köyün içine saklanmak için gittim. O sırada bana doğru yaklaştılar ve 'dur' ikazı verdiler. Bana 'yere yat, teslim ol' dediler. Ben de aynısını yaptım. İki el silah havaya sıktılar. Ondan sonra yanıma geldiler. Bana hakaret ettiler. Tokat attılar. Bana 'niye kaçtın' dediler. Ben de yasak saatlerdeyiz, ceza yememek için köye girdiğimi söyledim. Daha konuşurken o sıra belime silahla sıktılar. Ondan sonrasını da hatırlamıyorum. Pazartesi akşamı yoğun bakım servisinde uyandım" diye anlattı. 

‘ADALET OLSAYDI VURULMAYACAKTIM’

Ülkede adaletin olmadığını kaydeden Nametoğulları, hukuki olarak hakkını arayacağını ifade etti. Nametoğulları, şunları söyledi: "Burada bir hukuksuzluk var. Orada hakaret etmeden ve silah sıkmadan beni durdurabilirlerdi. O sıra onlara karşı herhangi ters hareketim de olmadı. Bu hukuksuzluk adaletsizliği işaret ediyor. Doğu halkı olarak her sefer bu uygulamalarla karşılaşıyoruz. Bu şartlar altında dava bile açsam hiçbir şekilde kazanamayacağım biliyorum. Eğer gerçekten adalet olsaydı bugün ben vurulmayacaktım.”