AKP-MHP Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Necdet Takva'nın ağabeyinin de aralarında bulunduğu çok sayıda aile üyesi, HDP'lileri evlerine davet ederek destek sözü verdi. Necdet Takva’nın ağabeyi Şemsettin Takva'nın evinde gerçekleşen buluşmaya HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, HDP Edremit Belediye Eşbaşkan adayları Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Medeni Özer, HDP Edremit ilçe yöneticileri ile  Takva ailesinden çok sayıda genç de katıldı. 

'YÜRÜRKEN KÖPRÜLERİMİZ ÇÖKMÜŞTÜR AMA HEP YÜRÜMEYİ BİLMİŞİZDİR'

Buluşmada konuşan AKP-MHP adayı Necdet Takva'nın ağabeyi Şemsettin Takva, "Bizler 50 yıllık bir siyasi gelenekten geliyoruz. Düşüp kalktığımız çok oldu. Çok cefa çektik hatta telafisi mümkün olmayan acılar yaşadık. Bizler birbirimizi tanımıyorduk; ama Kürt ulusal mücadelesi bizi yan yana getirdi. Sonra azken Newroz kalabalıklarına ulaştık. Daralan yollarımız olmuştur, yürürken köprülerimiz çökmüştür; ama hep yürümeyi bilmişizdir. Zalimliğe, hak yiyişe ve zulme karşı büyük mücadeleler veriliyor. Bu yürüyüşün tökezlemesi için kural tanımaz bir yönelim var. Ama ne olursa olsun yıkılmadan ayakta duruyoruz" dedi.

'HDP SEÇİMDEN İYİ  BİR SONUÇLA ÇIKACAKTIR'

Türkiye'de yüzlerce partinin zamanla tabela partisi haline geldiğini söyleyen Takva, "Partilerin tabela partisi olma geleneğini yıkan Kürt partileri oldu. Kürt partileri hep diri kaldılar. Her zaman olduğu gibi şimdi de pratiği bozuk olan bazı kişiler aleyhimize çalışabilir; ama asla bu bizim moralimizi bozmamalıdır. HDP bu seçimden güçlü bir şekilde çıkacaktır. Van'da HDP'nin seçim çalışması iyi gidiyor ve iyi bir sonuç alınacağını da düşünüyorum. Davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı da davetten dolayı Takva ailesine teşekkür etti.