İnfazları yakılan ve hasta tutukluların yakınlarının adalet talebiyle Van Barosu’nda başlattığı nöbet eylemi, 51’inci gününde devam etti. Aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gevaş İl Örgütü yöneticileri ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP Gevaş İlçe Eşbaşkanı Raci Aktaş, cezaevlerindeki hak ihlallerinin “zulüm” olduğunu söyleyerek, “Önümüz aydınlıktır ve emeğimiz de boşa çıkmayacaktır. Sayın Öcalan, milletvekilleri ve tüm cezaevindeki arkadaşların da bir an önce bırakılmasını temenni ediyoruz” dedi. 

‘AFFETMEYECEĞİZ’ 

Nöbete katılan aileler de Adalet Bakanlığı görevinden istifa ettirilen ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan affını isteyen Abdulhamit Gül’ün sarf ettiği sözlere tepki gösterdi. Van F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mert Ekinci’nin annesi Şefika Ekinci, “Affını kabul etmiyoruz. Eğer cezaevindekiler onu affediyorsa, bizler de onu affederiz. Cezaevlerindeki hak ihlalleri ve zulüm devam ediyor. Af dileyecek birileri varsa, o da cezaevindekilerin aileleridir” diye konuştu.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 4 yıldır tutuklu bulunan Muhammet Salih Çiçek’in babası Nuri Çiçek ise adalet talepli mücadele yürüttüklerini belirterek, son nefeslerine kadar da cezaevinde mücadele yürütenlerin arkasında olacaklarını ifade etti. Yıllardır Adalet Saray’larında adalet aradıklarını belirten Çiçek, “Adaleti bulamadık. İdamı kaldırdıklarını söylüyorlar ama cezaevlerinden cenazeler çıkıyor. Bunun için Adalet Nöbeti’ndeyiz. Kürtler için de adalet istiyoruz” dedi. 

‘ÇOCUKLARIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR’

Suç örgütü liderlerinin çıkartılan aflarla cezaevlerinden çıkarılmasını anımsatan Çiçek, “Onlarla birlikte iş yapıyorlar. Ancak mesele Kürt siyasi hareketine gelince lal oluyorlar. Olumlu bir adımın atılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın ve cezaevindeki arkadaşlarımızın yürüttüğü mücadelenin arkasındayız. Onlar tek değildir, arkadaşlarımızı ve çocuklarımız yalnız değildir” şeklinde konuştu.

Gül’ün sözlerine de tepki gösteren Çiçek, “Sayın Öcalan’ın dediği gibi, bunlar çağdaş Nemrut’turlar. Demek ki bakan, yeterince zulüm yaptığı için af diliyor. Zulüm yaptığını ve hakaret ettiğini, adaleti yerine getirmediği için ailelerden af dilemesi gerekir. Erdoğan onu bile affetse bile, biz affetmeyiz. Bakan, halktan ve ailelerden af dilemelidir” diye konuştu.