Van’ın İran sınırından Türkiye’ye geçmeye çalışan bir kadın ve iki çocuğu fırtınaya tutundu. Anne hayatını kaybederken çocuklar yürüyerek Özalp’ın bir köyüne sığındı. Durumdan haberdar edilen köylüler, çocuklarla birlikte annelerinin öldüğü bölgeye gitti. Annenin çekilen görüntülerinde ayaklarında ayakkabı olmadığı ve poşete sarılı olduğu görüldü. Köylülerin anlattıklarına göre, annenin çocukları ölmesin diye çoraplarını çocukların eline geçirdiği öğrenildi. 

ÇOCUKLARIN EL VE AYAKLARI YANDI

Köylüler, daha sonra cenazenin İran sınırı tarafında olması nedeniyle çocukları İranlı köylülere teslim etti. Yine çocukların el ve ayaklarının tamamen soğuktan yandığı gözlenirken, İran’daki Kürt köyüne götürülen çocuklara burada yemek ve su verildi. Çocukları evlerinde barındıran yurttaşlar, annenin cenazesini de alarak köye götürdü. 

BİR AY İÇİNDE 4 KİŞİ DONARAK YAŞAMINI YİTİRDİ

Son bir ay içerisinde soğuk hava koşulları nedeniyle Van-İran sınırında en az 4 kişi ya donarak ya da devletin sınırda kazdığı hendeklere düşerek hayatını kaybetti. Taliban’dan kaçmaya çalışan Afganistanlı mülteciler, İran üzerinden Türkiye’ye oradan da Avrupa’ya geçmeye çalışıyorlar.