İnfazı yakılan ve hasta tutukluların serbest bırakılması için ailelerin, Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 59’uncu gününde devam ediyor. Aileleri, bugün Hakkari ve Yüksekova’dan gelen Barış Anneleri Meclisi üyeleri ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde yola çıkan 8 barış annesi, Van Barosu’nu ziyaret ederek, destek ziyaretinde bulundu. Anneler, Bandırma T Tipi Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç ve Van F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan tarafından karşılandı. 

Ziyarette konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Gülçin Karabük, destek için geldiklerini belirterek, “Anneler olarak artık çocuklarımızın cenazelerinin cezaevlerinden çıkmasını istemiyoruz. Barış, adalet ve özgürlük dışında bir talebimiz yok. Nöbette olan annelerimizin her zaman yanında olup destekleyeceğiz” dedi.  

‘ALLAH BU ZULMÜ KABUL ETMEZ’

Barış annesi Gulê Polat ise, acılar son bulana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Polat, “Aylardır yaşlı annelerimiz birçok yerde adalet nöbeti tutuyor. Ailelerimiz, hasta tutukluların serbest bırakılmasını istiyorlar. Çünkü çocuklarımızdan haber alamıyoruz, durumlarının nasıl olduğunu bile bilmiyoruz. Artık yeter. Tutuklularımızı bıraksınlar, onları biz tedavi edeceğiz. Bu kadar hakareti, zulmü bu halka yaşatmasınlar. Bu ülkede ne adalet ne de hukuk var. Adalet yerine zulüm ve hakaret var. Adalet olsaydı Adalet Bakanı bir gün bu ailelere ne istediklerini sorardı. Allah bu zulmü kabul etmez” diye belirtti.

Konuşmaların ardından ziyaret alkışlarla sona erdi.  

ESNAFLARDAN ZİYARET 

Nöbetteki annelere, ayrıca esnaflar da destek ziyaretinde bulundu. Esnaflardan Nevzat Hamzaoğlu, ailelerin mücadelesinin yanında olduklarını belirterek, “Tutukluların hakları var ve bu haklar verilmelidir. Bu zulmün artık bitmesini istiyoruz” dedi.