Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılmaları için ailelerin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti’ni sahiplenme çağrısı yaptı. TJA aktivistleri Gülcan Kaçmaz ve Aynur Sarıca, ailelerin sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, tecridin kırılması için de eylemselliklerin önemine vurgu yaptı. 

TECRİT YAŞAM ALANLARINA YAYILDI

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin yaşamın tüm alanlarına sirayet ettiğini belirten TJA aktivisti Aynur Sarıca, “Tecrit hasta tutuklular başta olmak üzere diğer tutuklulara yönelik yaygınlaştırılıyor. Biz de kadınlar olarak bu tecrit kırılıncaya dek alanlarda mücadele edeceğiz. Tecridin kaldırılması ve hasta tutukluların serbest bırakılması için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti’ne herkesin destek vermesi gerekiyor. Şenyaşar ailesi başta olmak üzere, tüm ailelerin yanında olacağız” dedi. Sarıca, adalet talep eden tüm ailelerin nöbet eylemlerine katılması çağrısı yaptı. 

ADALET NÖBETLERİ SAHİPLENİLMELİ 

TJA aktivisti Gülcan Kaçmaz, AKP iktidarı ile birlikte siyasi tutuklulara yönelik hak ihlallerinin hat safhaya ulaştığını söyledi. Kaçmaz, “Tecrit ve cezaevi politikaları zincirleme olarak karşımıza çıkan politikalardır. Bunun karşısında en ciddi durulabilecek alanlar ise mücadele alanlarıdır. Bu haliyle annelerin başlatmış olduğu Adalet Nöbeti, sahiplenildiği zaman daha ciddi bir sonuçları da beraberinde getirir” diye konuştu. 

‘ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ETMELİYİZ’

Binlerce insanın çok sıradan gerekçelerle cezaevlerinde olduğunu ve bunun bir intikam politikası haline getirildiğini dile getiren Kaçmaz, “En önemli mücadele alanlarının başında cezaevleri geliyor. Bu nedenle cezaevlerine sahip çıkmak gerekiyor. Çok ciddi sağlık sorunları olan tutuklular var. Bu haliyle sahiplenmek ve dışarıdaki bu sesi daha da yükseltmek gerekiyor. Cezaevlerine ses olmamız ve bundan sonra cezaevlerinden cenazelerin çıkmaması için bu politikalara ‘dur’ demek gerekiyor. Bunu da örgütlü gücümüzle yapabiliriz” dedi.  

MA / Dindar Karataş