Hasta ve infazları yakılan tutukluların ailelerinin, Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 104’üncü gününde devam ediyor. Bugünkü eylemi, Van F Tipi Cezaevi’ndeki Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur sürdürdü. Nöbeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muradiye İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HDP Muradiye İlçe Eşbaşkanı Mehmet Emin Ulutaş, cezaevlerindeki hukuksuzların herkesin bildiğini belirterek, “Cezaevlerinde işkence var. Hasta tutukluların durumu ise ciddidir. ‘Cezaevinde kalamaz’ raporu verilmesine rağmen hala hasta tutuklular tahliye edilmiyor. Cezaevlerinde, var olan hukuksuzlukları kabul etmiyoruz. Cezaevindekilerine insanlık onuruna yakışır şekilde davranılsın. Cezaevlerindeki işkence ve zulümlere karşıyız” dedi.

‘ANNELER ARTIK AYAĞA KALKMALIDIR’

Tutuklu Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur ise çocuğuyla yaptığı haftalık telefon görüşmesini anlatarak, “Oğlum bana ‘Anne gece saatlerinde koğuşlarımız basılıyor. Eşyalarımız keyfi bir şekilde dağıtılıyor. Kalemlerimiz, kitaplarımız ve defterlerimiz alınıyor’ dedi. Çocuklarımıza yapılan haksızlığı kabul etmiyoruz. Adalet mücadelesi yürütüyoruz ama bu ülkede adalet yok. Bizlere destek verin. Cezaevlerindeki baskıları kabul etmiyoruz. Anneler olarak artık ayağa kalkmalı. Artık anneler evlerinde oturmasın, gelsinler bizlerle birlikte mücadele yürütsün” diyerek, duyarlılık çağrısında bulundu.

İZMİR

Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının İzmir Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti, 34’üncü gününde devam ediyor. Aileler, nöbeti sürdürdükleri salonda, “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizler açtı.

Nöbette konuşan Adalet Nöbeti eylemcilerinden Sultan Yameğan, vasisi olduğu Kırıklar Cezaevinde bulunan Abdullah Güney’i 25 Martta ziyaret ettiğini belirtti. Güney vasisi Yağmekan'a şunları söyledi: “Annelerin eyleminin sesi cezaevlerine ulaşıyor. Anneler olarak tutuklular için başlattığınız adalet talebi çok anlamlı. Kırıklar’da cezaevi koşulların düzeltilmesine karşı yapılan açlık grevinin sonlandırılmasının ardından hiçbir adım atılmadı. Koşulların düzeltilmesine dair verilen hiçbir söz tutulmadı. Cezaevlerinde yaşatılanlar zulümdür. Bu zulme ve hak ihlallerine karşı sessiz kalmayacağız. Eylemlerimiz devam edecek."

Yağmekan, çocukları üzerindeki baskı ve zulmün son bulması için Adalet Nöbeti'ni devam ettirdiklerini söyleyerek, "Çocuklarımız özgür olana kadar mücadelemiz sürecek. Çocuklarımızın özgürlüğü için eylemimize destek verilmesini istiyoruz.