Hasta tutuklular ve infazı yakılan tutukluların ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 61’inci gününde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çaldıran İlçe Örgütü nöbetteki aileleri, ziyaret ederek dayanışmada bulundu. Ziyarette konuşan HDP Çaldıran İlçe Eşbaşkanı Gönül Uzunay, annelerin başlattığı nöbetin bir hukuk ve adalet arayışı olduğunu belirterek, annelerin mücadelesine halkın destek sunması gerektiğini söyledi. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve zulmün temel nedeninin tecrit olduğunu ifade eden Uzunay, “Halkımızın taleplerini dile getiriyorsunuz. Mücadeleniz sahipleniyoruz. Herkesin buna sahip çıkması lazım” dedi.

'HUKUKSUZLUK KOMPOLUNUN DEVAMI'

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan uluslararası komploya değinen Uzanay, insan haklarının ayaklar altın alınmasının en temel nedeninin tecrit olduğunu söyledi. Uzunay, “23 yıldır Sayın Öcalan tecrit altında tutuluyor. Cezaevlerinde yaşanan tecrit ve baskı politikası Sayın Öcalan’a yönelik komplonun bir parçasıdır. Bu sorunların çözümü için acilen Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirmesi gerekiliyor. Barışın olması ve hakların ayaklar altına alınmaması için bu tecridin kaldırılması gerekiyor. Tecrit kaldırılmadığı sürece bu ülkede hukuksuzluk ve zulüm devam edecek” diye konuştu.

İktidarın en çok saldırdığı alanların başında cezaevlerinin geldiğini belirten Uzunay, “Çünkü cezaevlerini teslim aldıklarında tüm toplumu teslim alacaklarını iyi biliyorlar. Ama cezaevlerindeki arkadaşlarımız asla boyun eğmeyecek. Biz halkımıza söz veriyoruz. Hayatımızın sonuna kadar bu mücadelenin paçası ve savunucusu olacağız. Bu vesile ile 15 Şubat komplosunu da kınıyoruz” şeklinde konuştu. 

Aileler ise desteklerinden dolayı ziyaretçilere teşekkür etti.