Van'ın İpekyolu ilçesinde taziye kurulan mahallede ikamet eden 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 4 mahalle karantinaya alındı. İlçenin Ortanca Mahallesi'nde ikamet eden Eralan ailesinden 4, Eraygen ailesinden de 2 kişinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.Bunun üzerine İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca,Gövelek, Arıtoprak, Karakoç mahalleleri karantina altına alınırken, Ortanca Mahallesi Muhtarı Mehmet Nuri Yönten, yasak olmasına rağmen taziye kurulmasına izin verdiği gerekçesiyle görevinden alındı.

6 KİŞİDE VİRÜS ÇIKTI MUHTAR GÖREVDEN ALINDI

Van Valiliğinden yapılan açıklamada ise, Ortanca Mahallesi'nde Eralan ailesinden 4, Eraygen ailesinden de 2 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve karantinaya alındığı belirtildi. Açıklamada, "Korona virüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen taziye kuran vatandaşlar ve buna izin veren muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış, 'görevi ihmalden' görevden alınmıştır. Ayrıca, kurulan taziyeye katılarak korona virüs testi pozitif çıkan vatandaşlarla temasta bulunan çok sayıda vatandaşın olduğu değerlendirilen Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç mahalleleri de karantinaya alınmıştır. Mahallelerde sağlık ekipleri çalışmalarını sürdürüyor" denildi.

VAKA SAYISI 15'E YÜKSELDİ

Daha sonra Valilikten yapılan Açklamada, "Koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası, Ortanca Mahallesinde 9 kişinin daha Koronavirüs testi pozitif çıktı. Bununla birlikte Ortanca Mahallesinde vaka sayısı 15’e yükseldi" denildi.

KARANTİNA ALTINDAKİ DİĞER YERLER

Van'da karantina altında tutulan diğer yerleşim yerleri ise, Başkale İlçesi Esenyamaç, Örmetaş Mahallesi ile Poyrazalan (Mezrası), Gürpınar ilçesi Günbaşı Mahallesi, Çaldıran ilçesi Salahane Mahallesi, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi Ertuş Caddesi 1,2,3,4. Sokaklar, Cevdetpaşa Mahallesi Selçuklu Sokakta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler Caddesinde 1 bina ile yine aynı mahalledeki Dabbağoğlu Sokak ve son olarak dün Başkale ilçesine bağlı Albayrak (Der) Mahallesi, bir ailede 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine mahalle karantina altına alınmıştı.

Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli Mahallesi ile Başkale ilçesi Ilıcak Mahallesi ve buraya bağlı Belliyurt mezrasında uygulanan karantina ise sonlandırıdı.

GÖREVDEN ALINAN MUHTAR SAYISI 3'E ÇIKTI

Van'da Koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve ihmal iddialarından dolayı görevden alınan muhtar sayısı ise 3'e yükseldi.Daha önce Van'ın Çaldıran ilçesinin Selehane(selexane) Mahallesi’nde bir yurttaşın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yığrap İhmal iddiası ile görevden alınmıştı.Başkale ilçesine bağlı Örmetaş (Xirabe) Mahalle Muhtarı Mikail Duman ise Mahallesindeki koronavirüslü bir yurttaşı gizlediği iddiası ile görevden uzaklaştırılmıştı.Son olarak, İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi Muhtarı Mehmet Nuri Yönten, yasak olmasına rağmen taziye kurulmasına izin verdiği iddiasıyla görevinden alınmış oldu.