Van’da iki yurttaş koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden Guri .S (70) isimli yurttaşın Bahçesaray’da (Müks) ikamet ettiği, Behçet .Ş (58) isimli yurttaşın ise Van merkezde ikamet ettiği öğrenildi.

BAHÇESARAY'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Van Bahçesaray’da (Müks) ikamet eden koronavirüs şüphesi ile hastaneye kaldırılan Guri.S. (70) hayatını kaybetti. Guri.S. ve eşi bir hafta önce İstanbul'da yakınlarının düğününe katıldıktan sonra ilçeye döndüler. İstanbul'dan geldikleri için evde gözetim altına alındıktan sonra Guri.S. ve eşinden tahlil alındı. Kronik hasta olan Guri.S.'nin eşi ise gribal enfiksiyonunda dolayı hastaneye kaldırdı. Evde karantina altında bulunan Guri.S.'nin sonuçları pozitif çıkınca Van'a sevk edildi. Guri.S, tedavi altında tutuldugu hastanede bu gece hayatını kaybetti. Guri.S.'nin eşi ve oğlu da karantina altında olduğu belirtildi.

VAN MERKEZDE 1 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Van merkezde ise Behçet.Ş (58) isimli yurttaş dün akşam saatlerinde aniden rahatsızlanarak Van'da İskele Askeri Hastanesine kaldırıldı.Burada yapılan teste göre Behçet.Ş'nin (Kovid-19) testi pozitif çıktı.Behçet.Ş yapılan tüm müdahalelere rağman kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dünya geneli koronavirüsten ölenlerin sayısı 44 bini geçerken vaka sayısı ise 1 milyona yaklaştı.Van geneli koronavirüs testi Pozitif çıkan vaka sayısıyla ilgili ise henüz net bir bilgi yok.