TFF 3’üncü Lig 2’nci Grup play-off yarı final rövanş maçı, Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda Van Büyükşehir Belediyespor ve Karşıyaka Spor takımları arasında oynandı.Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediyespor ,Karşıyaka yarı final rövanş maçı heyecanını tribünde taraftarlarla yaşadı.Skandal bir kararla Van Halkının seçilmiş Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı'ya resmi başkan olmadığı gerekçesiyle protokolde yer vermedileler.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. Grup da mücadele eden ve 10 yılın ardından adını Play Off’a yazdıran Van Büyükşehir Belediyespor yarı final maçında evinde Karşıyaka ile karşılaştı.
Van Atatürk Sadyumu'nu tıklım tıklım dolduran ve 90 dakika boyunca susmayan taraftarının desteğini arkasına alan Van Büyükşehir Belediyespor maç boyunca üstün olduğu rakibi karşısında Batuhan Er ve Umut Koray Öz’ün golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılarak adını finale yazdırmayı başardı. 

Karşılaşmaya Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı'da büyük bir coşkuyla katılarak stada geldi.Skandal bir kararla Van Halkının seçilmiş Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı'ya resmi başkan olmadığı gerekçesiyle protokolde yer vermedileler.Eş Başkan Bedia Özgökçe Ertan ise karşılaşmayı protokolde'n izledi.Maçın ardından sahaya inerek futbolcuları tebrik eden Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, final maçını da alarak aynı mutluluğu Van halkına yaşatmalarını istedi. 

Van Büyükşehir Belediyespor finalde 23 Mayıs’ta Esenler Erokspor ile karşılaşacak.

VAN SPOR İLK 11'İ

Salih Şenbaş, Soner Birinci, Batuhan Er, Emrah Tacir, Serdar Cansu, Samet Cantürk, Oktay Aydın, Güney Tutcuoğlu, Barış Gök, Barış Sağır ve Yakup Demir.

Teknik Direktör: Hasan Erkin Şimşir

KARŞIYAKA SPOR İLK 11'İ

Erdoğan Açar, Cenk Özbey, Mustafa Aşan, Arif Cılak, Doğukan İnci, Harun Atalay, Hakan Kuş, Metin Peker, Onur Kıntaş, Anıl Çıracı ve Muhammet Fatih Öztekin.

Teknik Direktör: Mesut Toros

HAKEMLER: Turgut Doman xx, Gürcan Dönmez , Ramazan Ufuk Avdaş

GOLLER: Batuhan Er (dk. 27), Umut Koray Öz (dk. 67) (Van Büyükşehir Belediyespor), Mustafa Değirmenci (dk. 52) (Karşıyaka)