Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Gevaş ve Özalp’in ardından bu kez de Edremit ilçe çöplüğünde ıslah çalışmalarına başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe, Van Gölü’nün korunması adına önemli bir adımın daha atıldığına dikkat çekerek, “Van Gölü Havzası Belediyeler Birliği’ni hayata geçirmek için çalışmalara başladık” dedi. 

Daha temiz ve yaşanılabilir bir kent için çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, projeleriyle kentteki vahşi çöp alanlarını bir bir ortadan kaldırıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Gevaş ve Özalp’in ardından bu kez de Edremit ilçesi vahşi çöp toplama alanında çalışma başlattı. 8 dönümlük arazi üzerinde bulunan ilçe çöplüğü tekniğe uygun olarak ıslah ediliyor. Çöplerin üzeri toprak tabakasıyla kapatılarak, herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için gaz bacaları yerleştiriliyor. Bundan sonra çöp dökülemeyecek alana ıslah işlemi ardından Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından ağaçlandırma çalışması yapılacak. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Serkan Başdinç, Van Gölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özel, Van Çevre Derneği Başkanı Ali Kalçık ve ilgili daire başkanları, bölgede incelemelerde bulundu.   

Yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Eşbaşkan Özgökçe, Van Gölü’nü korumak adına Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara hız verdiklerini ve bu çalışmaların titizlikle devam edeceğini söyledi. Özgökçe, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Van Denizi adına çok güzel işler yapıp, birlikte bir çalıştay düzenledik. Van Denizi bizim için, Vanlılar için çok önemli bir konu. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda çok hassasız. Bu nedenle de çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de Van Gölü Havzası Belediyeler Birliği’ni hayata geçirmek olacak. Bu konuda çalışmalara başlandı. Görüşmelere çok güzel geri dönüşler oldu. İnşallah bundan sonraki toplantımızı başka bir belediyede yaparak, Van Gölü’ne tüm kesimler olarak sahip çıkacağız. Bugün burada yaptığımız inceleme de Van Denizi’ne dikkat çekmek üzere yapılan bir çalışmadır. Buraya yıllarca belediyeler tarafından çöp döküldü ve bu çöplerden sızan sular Van Denizi’ne karıştı. Biz bu kirliliği yok etmek için alanda çalışmalarımızı başlattık. Bugünden sonra artık buraya çöp dökülemeyecek. İlçe çöpleri de katı atık tesisine götürülecek. Yani artık bu alan tertemiz kalacak. Atılan bu adımın Van Denizi için çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Van Gölü hepimizindir sahip çıkalım” dedi.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özel, Van Çevre Derneği Başkanı Ali Kalçık da sürdürülen projenin önemine vurgu yaparak, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.