Tutsakların infazının yakılması ve hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle Van Barosu binasında tutsak yakınlarının başlattığı "Adalet Nöbeti " 43'üncü gününde devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İpekyolu İlçe Örgütü tarafından dayanışma amaçlı nöbet eylemine ziyaret yapıldı.  Ziyarette konuşan DBP İpekyolu İlçe Örgütü Eş başkanı İdris Polat PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek bir an önce tecridin son bulmasını talep etti. 

'ADALET, UYGULAMAYANLARA DA LAZIM OLACAK'

Dün şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren hasta tutsak 70 yaşındaki Ramazan Turan için "Tek kişilik hücrede tecrit edilerek ölüme terk edildi" diyen Polat , " Bir gün adalet ve hukuku işlemeyenler içinde adalet ve hukuk lazım olacak" ifadelerini kullandı. 

Ailelerin yalnız olmadığını taleplerini sonuna kadar desteklediklerini de vurgulayan Polat , " Ailelerimizin talepleri karşısında üç maymunu oynayan yetkililere sesleniyorum; cezaevlerinde ölümlerin çıkmasını istemiyoruz. Bu hukuksuz uygulamalarınıza bir an önce son verin" çağrısında bulundu.