Cezaevlerinde bulunan hasta tutuklularının tedavi edilmesi ve ceza infaz süreleri tamamlanan tutukluların tahliye edilmesi için Diyarbakır’dan sonra Van’da da Adalet Nöbeti başlatıldı. Hasta tutsaklar İbrahim Alkan, Emrah Abi ve Sinan Karel'in yakınları, Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu'nda nöbet eylemine başladı. 

‘KÜRT OLDUĞU İÇİN TUTUKLU’

Hasta tutuklu İbrahim Alkan'ın eşi Dilşah Alkan, eşinin cezaevinde kalamaz durumda olduğunu ifade ederek, serbest bırakılmasını istedi. Eşinin sağlık sorunlarını sıralayan Alkan, “Diyabet ve kolesterol hastası olan eşim, yaklaşık 3 yıldır cezaevinde tutuluyor. Sadece Kürt olduğu için tutuklu olduğunu biliyorum. Bir an önce serbest bırakılmasını ve adaletin sağlanmasını istiyorum. Eşim sadece düşüncesini ifade ettiği için tutuklandı” dedi.

‘ADALET SAĞLANSIN’

Emrah Abi'nin annesi Asya Abi, 66 yıl hapis cezası verilen oğlunun 10 yıldır tutuklu olduğunu söyledi. Hasta tutuklu olduğunu serbest bırakılmasını talep eden anne Abi, “Tek talebim adaletin sağlanmasıdır. Ailelere çağrımızdır; ne kadar çoğalırsak, o kadar adalet talebimiz daha çabuk sonuç verir" diye seslendi. 

‘DESTEK BEKLİYORUZ’

Sinan Karel'in annesi Zeynep Dayan ise oğlunun bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunarak, "Bize yapılanlar zulümdür. Ne zamana kadar bu zulüm böyle gidecek. Ben de nöbetimizin başarıya ulaşması için herkesten destek bekliyorum" diye konuştu.