Van’da Tevgera Jinên Azad (TJA), yeni dönem eylem etkinlik programları kapsamında kent ve bağlı ilçelerde bulunan tüm kadın aktivistleriyle düzenlediği buluşmada bir araya geldi. Van Barosu Tahir Elçi Konreferans  Salonu’nda düzenlenen buluşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı, Barış Anneleri, tutsak yakınları ile onlarca kadın katıldı. Buluşma öncesi “Kadın kırımına karşı yaşamı, tecride karşı özgürlüğü savunuyoruz”, “Edi bes e ji nijadperesti u zayendperestiye re, Dem deme azadiye jine ye” ve  “Jinen ciwan li peşeroja xwe xwedi dertikevın em xwe diparezin” pankartları asıldı.

Buluşmada ilk olarak müzik eşliğinde kadınlar, “Jin jiyan azadi” sloganı atarak halaya durdu. Ardından özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleşti.

Buluşmada söz alan HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Deniz Öztekin, yaklaşık iki yıldır pandemi nedeniyle geniş katılımlı buluşmalar gerçekleştiremediklerini, bu vesileyle il ve ilçede bulunan tüm kadın yapısıyla bir araya gelmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gündem belirlemek için kadınlara söz veren Deniz, önerileri aldıktan sonra buluşmanın basına kapalı olarak sürdürüleceğini belirtti.