Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, HDP Van Milletvekilli Sezai Temelli, Van İl Eşbaşkanları Öznur Bartın ve Ökkeş Kawa, yerlerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve  Özalp Belediye Eşbaşkanı Dilan Öğrenci ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Ümit Dede'nin de bulunduğu heyet, iki yurttaşın işkenceyle gözaltına alınıp helikopterden atılmasını kamuoyuna duyuran 4 gazetecinin tutuklanmasının ardından Mezopotamya Ajansı Van bürosuna dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, gazetecilere yönelik bakının tüm Türkiye halklarını yönelik olduğunu ifade etti. Bartın, insanların helikopterden atılmasının MAnın yaptığı haberler sayesinde dünya kamuoyunun gündemine geldiğini belirtti.

‘İNSANLARIN HELİKOPTERDEN ATILMASI REJİMİN MASKELENEMEZ HALİ’

Daha sonra söz alan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, özgür ve muhalif basının öneminin iki yurttaşın helikopterden atılmasını gündeme getirmeleri ile ortaya çıktığını vurguladı.  Faşizmin söylediği yalanlarla algı operasyonu yaptığını belirten Temelli, bunun karşısında hakikatin sesini muhalif basının var ettiğini ifade etti. Temelli, “Ortaya çıkmış tablonun yegane nedeni budur.  Bu gerçekler dile gelmediği sürece toplum en temel haklarından biri olan haber alma hakkından mahrum edilecek. Dolayısıyla yaptığınız işin ne denli doğru olduğunu hepimiz biliyoruz.  Hep birlikte özgür basının yanında yer almaya çalışıyoruz. Dünya da en fazla tutuklu gazeteci bu ülke de var. Bu rakamları bile saklıyorlar, gazeteci değil gibi bir yalanı da topluma anlatmaya çalışıyorlar. Algı yönetimini de geçti resmen bir psikoloji savaşla karşı karşıya toplum. İnsanların helikopterden atılması Türkiye’deki rejimin maskelenemez halidir. MA sayesinde ellerinde ki medya ordusuna rağmen bunu maskeleyemediler. Arkadaşlarınızın yaptığı çok önemli bir haberciliktir.  Hem bu davanın takipçisi olmak hem de özgür basına dayanışmaya olağanca gücümüzle devam edeceğiz” diye konuştu. 

Heyet daha sonra Jinnews bürosuna da dayanışma ziyaretinde bulundu.