HABER MERKEZİ-  Bölgede iş bulmakta sıkıntı çeken ve bundan dolayı ailelerinin ve kendilerinin geçimini sağlamak için gurbete çıkan  uzun zaman gurbette kalan gurbetci işciler emeklerinin karşılığını canları ile ödüyor ,son bir hafta içerisinde 3 vanlı genç işci çalıştıkları inşaatlardan düşerek yaşamlarını yitirdi.

İlk olarak geçtiyimiz günlerde Van Özalp’tan Adapazarın’a çalışmak için giden Yakup Öztan (30) çalıştığı inşaattan düşerek yaşamını yitirdi. Çalıştığı inşaatın 3. katından düşen iki çocuk babası olan Yakup Öztan’nın cenazesi  Özapl’ta toprağa verildi.

Yakup Öztan (30) Van Özalp

2 gün önce İnşaatta çalışan mantolama işçisi olan 22 yaşındaki Suat Kulp, inşaatın içinde alçı işi yaptığı esnada çıktığı tahta iskelenin üzerinden dengesini kaybetmesi sonucu 6. kattan merdiven boşluğundaki zemine düştü. Ağır yaralanan Van'ın Muradiye ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Suat Kulp,olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansla  hastaneye kaldırıldı hastanenin acil servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Suat Kulp(22) Van Muradiye

Son olarak bugün İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir inşaattan düşen Sıdık Atabay (27) yaşamını yitirdi. Van'ın Çaldıran ilçesi Boğulukaynak (Kelé) köyü nüfusuna kayıtlı Atabay, yapımı devam eden inşaatın 6’ncı katından düştü. Yaşamını yitiren Atabay'ın ailesi, çocuklarının cenazesini almak için Van'dan İstanbul'a gitti.Atabay'ın cenazesi Çaldırana bağlı Buğulukaynak (Kelé) Köyünde toprağa verilecek.

Sıdık Atabay(27) Van Çaldıran