Hakkari'de akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı belirli aralıklarla etkisini sürdürüyor. Yoğun yağıştan kaynaklı Hakkari merkezde 20 köy ve 41 mezra, Yüksekova'da 56 köy ve 78 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların yeniden açılması için karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. 

Kentin yüksek noktalarında kar kalınlığı bir metreyi buldu. Yüksek rakımlardaki yollarda kimi araçlar mahsur kaldı. İl Özel İdaresi'nin iş makineleriyle araçlar ve sürücüleri kurtarıldı. 

VAN 

Kar yağışının etkili olduğu kentlerden birisi de Van. Kente bağlı ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle 154 yerleşim yerine ulaşım sağlanmıyor. Bahçesaray'da 70, Başkale'de 1, Çatak'ta 33 ve Gürpınar'da 50 yerleşim yerinin yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. 

BÖLGE KENTLERİ

Öte yandan, Bölge kentlerinde kar ve sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Dersim, Elazığ, Bingöl ve Malatya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ile Şırnak ve Siirt’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar; Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt ve Urfa merkezde ise sağanak yağış etkili oluyor. 

DERSİM

Dersim'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 11, Pülümür’de 40, Ovacık’ta 26, Nazımiye’de 21, Mazgirt’te 18, Hozat’ta 13, Pertek’te 10 ve Çemişgezek ilçesinde 4 olmak üzere toplam 143 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan-Pülümür arası geçici olarak trafiğe kapatılırken, Elazığ yolunda ise tedbirler alındı. Kent merkezinde ara ara karla karışık yağmurun etkili olurken, başta Ovacık ilçesi olmak üzere Pülümür ve Hozat kara gömüldü. Ovacık ilçesinde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaşırken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile karayolları ekipleri, kapanan yollar için çalışma başlattı. 

ELAZIĞ

Elazığ’da ise kar yüksek rakımlı bölgelerde etkili oluyor. Kar yağışıyla birlikte merkeze bağlı 5, ilçelerden Baskil’de 10, Maden’de 15, Karakoçan’da 22, Kovancılar’da 10, Palu’da 16 ve Sivrice’de 10 olmak üzere toplam 88 köy yolu ulaşıma kapandı. Elazığ’ın merkezinde ise kar yağışı bugün hafif hafif etkisi göstermeye başladı.

BİNGÖL

Bingöl merkez ve genelinde kar yağışı dün akşam saatlerinden bu yana etkisini gösteriyor. Şehir merkezinde kar yağışı yağmurla karışık olurken, yüksek rakımlı bölgelerde ise kar kalınlığı yer yer 40 santimetreye kadar ulaştı. Kar nedeniyle kent genelinde 281 köy yolu ulaşıma kapandı. Bingöl Valiliği ise Erzurum Çatak ile Bingöl Yedisu kara yolunun 10 ile 44 km’leri arasının yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün saat 09.15 itibari ile araç trafiğine kapandığını bildirdi.

MALATYA 

Malatya’da da kar yağışı gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Belediye ekipleri ana yollarda çalışma başlattı.