Serhat Bölgesi kentlerinde başlayan kar yağışı ve beraberinde getirdiği tipi etkisini sürdürüyor. Yağışlardan kaynaklı, Van'da 765, Hakkari'de 326, Bitlis'te 600, Muş'ta 316, Erzurum'da bin 129, Iğdır'da 20, Ağrı'da 293, ve Kars'ta 88 yerleşim yerinin yolu kapandı. 

VAN'DA HAYAT DURDU!

Van genelinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Edremit, Gürpınar, Çatak, Muradiye, Özalp, Saray ve Tuşba ilçelerine bağlı tüm kırsal mahallelerin yolları kapandı. Hayatın durma noktasına geldiği kentte, ulaşımda da aksamalar yaşanıyor. Van-Ankara ve Van-İstanbul uçak seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Birçok uçuş ise rötarlı gerçekleşti. 

ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğü'nden de hava koşullarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen yoğun kar yağışları nedeniyle, eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.  

OKULLARA BİR GÜN ARA

Van Valiliği ise kar yağışı nedeniyle il genelinde Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullar, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim bir gün ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, ayrıca engelli ve hamile kamu personellerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.