Ceza İnfaz Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesiyle, cezalarını tamamlayan tutukluların tahliyeleri engelleniyor. Cezaevi idaresinin oluşturduğu komisyonların “iyi hal” raporu gerekçesiyle tahliye edilmeyen tutuklulara, bu kez “bağımsız koğuş” şartı getirildi. Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selim Polat, “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla verilen 6 yıl 8 ay hapis cezasını 21 Şubat’ta bitirmesine rağmen tahliye edilmiyor. Polat’ın, “Bağımsızlar koğuşuna geçmediği” gerekçesiyle tahliye edilmediği öğrenildi. 

KOĞUŞ ŞARTI 

Zarife Polat, HDP şoförü olan eşinin 5 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuklu bulunduğunu belirterek, “Mahkeme heyeti, ortada herhangi bir kanıt olmamasına rağmen gizli tanık ifadelerini dikkate alarak eşimi tutukladı” dedi. 

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Pandemi nedeniyle cezaevi görüşüne gidemediklerini aktaran Polat, Adalet Bakanlığına şu çağırıda bulundu: “Tek isteğimiz cezaevinde bulunan tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması. Kovid-19 salgını başladığından bu yana tecavüzcüleri, uyuşturucu satıcılarını ve katilleri serbest bıraktılar. Sadece siyasi tutsakları bırakmadılar. Siyasi tutsakların da çocukları ve aileleri var. Serbest bırakılmalarını ve çocuklarına kavuşmalarını istiyoruz.” (Hakkari/MA)