Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan Özay, Türkiye’de yaşanan geçim sıkıntısına ilişkin il binasında partililerle birlikte açıklama yaptı. Ülkenin her alanda geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen Özay, “Ülkemiz her anlamda geçim sıkıntısı çekmektedir. İnsanlarımızın her geçen gün dertleri katlamaktadır. İktidardakiler dertlere derman olmak yerine dertlerden besleniyor, büyütüyor ve derinleştiriyorlar. İktidar milletin geçim derdini umursamamaktadır. Vatandaşın derdiyle külfet görenler milletin emeklerini israf ettiler. Kendileri ve yakınları varlık içinde yüzerken, milyonların geçim derdini görmezden geldiler” dedi.

‘YARINA KAYGIYLA BAKILIYOR’

İnsanların artık kiralarını, faturalarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladığını belirten Özay,  geçim sıkıntısı nedeniyle artan intiharlara dikkat çekti. Özay, “Yarına umutla bakması gerekirken kaygıyla bakan gencecik kardeşlerimiz var. Çocuklara en büyük hayalin sorulduğunda, ‘babamın iş bulması ve borçlarımızı ödeyebilmesi’ cevabını veriyor. Şuanda içinde bulunduğumuz perişan halin tek sorumlusu devleti yöneten mevcut iktidardır” diye konuştu.

‘TENCERELERDE DERT KAYNIYOR’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Aç olanları siz doyurun” sözlerine tepki gösteren Özay, “Bundan hicap duyduğumuzu ifade etmek isteriz. İnsanlarımızı aç ve susuz bırakanlar kendileri değil mi? Sorunlar sıkıntılar problemler artık mutfaktaki tencerelere dayanmıştır. Artık evdeki tencereler kaynamaz hale gelmiştir. İktidar görmezden gelse de artık tencereler dert pişirmeye başlamıştır” dedi.