Mardin Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan bir soruşturma dosyası kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alınması sırasında köpekli işkenceye maruz kalıp, tutuklanan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin hakkında bir tutuklama kararı daha çıktı. Van’da 1 Kasım 2019 tarihinde yapılan operasyonda 15 kadın siyasetçiyle birlikte gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çetin hakkında Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava duruşması görüldü. 

Çetin, duruşmaya tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Cezaevi'nden SEGBİS sistemi aracılığı ile bağlandı.

Hakkındaki iddialara dair savunma yapan Çetin, yargılandığı bu dosya ile dava konusu yapılan Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) içerisindeki çalışmalarına dair başka bir dosyasında yöneltilen suçlamaların tamamen kadın çalışmalarından ibaret olduğunu ifade etti.

Çetin'in yargılandığı diğer dosyadan 1 yılı aşkın süre tutuklu kalıp, tahliye olduğunu mahkeme heyetine hatırlatan avukatları ise, mevcut dosyada yöneltilen suçlamalara dair somut bir tespitin olmadığını belirtti.

Yargılama sonucunda ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, yargılandığı ‘TJA’ ve ‘DÖKH’ dosyalarının birleştirilmesine karar verdiği Çetin hakkında tutuklama kararı verdi. Karar bir üye hakimin şerhi ile alındı.