Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Peygamber Efendimizin (SAV) hadislerinden örnekler vererek, “Depremden sonra bu imkanları bize bahşeden Rabbimize şükrediyor ve bu hizmetleri çok kısa süre içerisinde istifademize sunan devlet büyüklerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

Müftü Arvas, Edremit, Erciş, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde deprem sonrası yapılan TOKİ konutları yerleşkelerinde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileriyle Ulu Camii Konferans Salonu’nda bir araya geldi. İpekyolu Müftüsü Faruk Gürbüz, Edremit Müftüsü Seyfullah Arık, Tuşba Müftüsü Abdullah Sağır ve Erciş Müftü Vekili Ahmet Elmas’ın da katıldığı toplantıda konuşan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, TOKİ yerleşkelerinde yapılan camilerde beş vakit müdavim cemaatin olduğunu söyledi. Ayrıca buralarda açılan Kur’an kurslarının çok faydalı olduğunu dile getiren Arvas, “Gerek din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri gerekse öğrencilerimizin Kutlu Doğum Haftası, vaaz programları gibi faaliyetlerde gayret içerisinde bulunmaları memnuniyet vericidir. Her nimetin mukabilinde teşekkür etmek gerekir. Peygamber Efendimiz (SAV), ‘İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a da şükretmez’ ve ‘Kendisine bir iyilik yapılan kimse, imkanı varsa bu iyiliğe iyilikle karşılık versin. İyilik yapacak bir şey bulamazsa, iyilik yapanı övsün. Kim iyilik yapanı överse, ona teşekkür etmiş olur. Kim de kendisine yapılan iyiliği gizlerse, ona nankörlük etmiş olur’ buyurmuşlardır. Depremden sonra bu imkanları bize bahşeden Rabbimize şükrediyor ve bu hizmetleri çok kısa süre içerisinde istifademize sunan devlet büyüklerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

TOKİ yerleşkelerinde toplam 31 cami ve 28 Kur’an kursu yapıldığını hatırlatarak burada yürütülen din hizmetlerinin son derece önemli olduğunu söyleyen Arvas, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerinin şimdiden gerekli çalışmalar yapmasını da isteyen Müftü Arvas, daha sonra TOKİ tarafından depremzedeler için inşa edilen yerleşkelerde görev yapan görevlileri dinledi.