AKP-MHP ortaklığıyla siyasi tutukluları kapsam dışı bırakan infaz düzenleme kanununa tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Avukat Mensur Işık, söz konusu infaz yasasının toplumu ayrıştıran bir anlayışla yapıldığını ve mevcut haliyle ahlaki olmadığı söyledi. İnfaz paketinin sadece bir kesim düşünülerek yapıldığını belirten Işık, “AKP-MHP tekçi faşist blokunun tipik klasik bir yaklaşımıdır bu infaz paketi. Cuma günü Adalet Komisyonu’na geleceği söylendi. Maalesef bu ittifak blokundan farklı bir beklenti de saflık olur. Sadece kendi aralarında çıkarmak istedikleri bir kesimi adeta düşünerek hazırlanmış ki özellikle organize suç örgütleri, çete ve mafyacılar düşünülerek hazırlanmış bir paket diyebiliriz” dedi. 

‘TOPLUM DÜŞMANLIĞININ ÖRNEĞİ’

İnfaz paketinin mevcut halinin altına imza atanların, ahlaki ölçülerini de ahlaken durduğu yeri de göstereceğine vurgu yapan Işık, “Bu paket bu haliyle hem hukuka, vicdana hem anayasanın genel geçer ilkesi olan eşitliğe de aykırıdır. Bugün toplum ve ülke olarak, hatta dünya olarak içerisinden geçtiğimiz, bu koronavürüs felaketine karşı toplumsal dayanışma ve bütünleşme sağlanması gerekirken toplumu bölen, ayrıştıran, hele hele siyasetçiyi, gazeteciyi, aydını cezaevinde tutan bir anlayışla karşı karşıyayız.  Bu çok net bir şekilde halk ve toplum düşmanlığıdır. Düşüncesini açıkladığı için, gazetecilik görevini yaptığı için, muhalif siyasetçi olduğu için infaz indiriminden yararlanmayacaklar. Ama çetecisi, mafyacısı bilmem her türlü kişi ve toplum aleyhine suç işleyeni dışarı salıvereceksin. Bu ahlaki de değil. İnfaz paketinin altına imza atanların ahlaki ölçülerini de ahlaken durduğu yeri de göstermiş olacaktır. Aynı zamanda karşısında duran da ahlaki olarak nerede olduğunu, durduğunu gösterecektir” diye konuştu. 

HÜKÜMETE GENEL AF ÇAĞRISI 

Dünyayı tehdit etmeyi sürdüren salgın nedeniyle birçok ülkede siyasi tutukluların da aralarında bulunduğu onbinlerce tutuklunun serbest bırakıldığını hatırlatan Işık, “Açık çağrımızdır, bu hepimizi etkisi altına alan evrensel felaket size bir şans vermektedir. İsterdik ki siyasete alet edilmeyen bir yargı olsaydı da bunca suçsuz günahsız insanımız cezaevine atılmasaydı. Ama yapılan hukuksuzluk, adaletsizlik bu yargı paketiyle kısmen de olsa giderilebilir. Dünyada onca ülke bu felaketten dolayı onbinlerce siyasi tutuklu da dahil olmak üzere serbest bırakıyorken bu iktidarın da hem toplumsal muhalefeti hem de bu son günlerde dedikleri birlik, bütünlüklü duruşu sağlamanın yolu geneli kapsayan, TBMM 100 yılı vesilesiyle infaz indirimini de aşan herkesi kapsayan genel bir aftır” diye ifade etti.