İran’dan kaçarak 6 buçuk yıl önce siyasi mülteci olarak çocuklarıyla beraber Van’a yerleşen Kürt gazeteci çift Leyla Ravand ve Rahim Elyasi, ikamet ettikleri yerin civarında bulunan bir otelin çalışanları ve işletmecisi tarafından darbedildi. Daha önce Evrensel’e röportaj vererek hikayelerini anlatan çift, başlarından geçen yaralama olayını Evrensel ile paylaştı.

‘KIZIMA İRAN’DAN NİYE GELDİĞİMİZİ SORMUŞLAR’

Olay günü yaşananları anlatan Rahim Elyasi, “26 Temmuz günü akşam üzeri 17.00 civarlarında evimin balkonundayken, sadece otel çalışanı olarak bildiğim şahsın aşağıda kızıma sorular sorduğunu ve omzuna dokunduğunu gördüm. Otele gidip şahsın kızımla neden konuştuğunu sormak istedim. Beni otelden yollamaya çalıştılar. Kızımıza evimizin nerede olduğunu, İran’dan niye geldiğimizi ve isimlerimizi sormuş. Ben otelden ayrılmak istemeyince oteldeki kişiler bize küfür etmeye başladı, kafama vurdular” diyerek daha sonra eşinin de otele geldiğini ve ona da küfredildiğini söyledi.

‘DUA ET KADINSIN ERKEK OLSAN SENİ ÖLDÜRÜRDÜK DEDİLER’

Ailenin 13 yaşındaki kızı Sedef ise olayı şu sözlerle aktarıyor:“Pazar günü oyun oynamak için kardeşimle aşağıya indik. Yarım saat oyun oynadıktan sonra otelden 30-35 yaşlarında bir adam yanımıza geldi. Bana adımızı, İran’dan niye geldiğimi, nerede oturduğumuzu sormaya başladı. Omzuma dokundu ve başımı okşadı. Ben başımın okşanmasını hiç sevmem çok rahatsız oldum. Daha sonra eve çıktığımda anneme anlattım. Annem akşam babama anlattı. Otele gidip konuşmak istedik. Sormaya gittiğimizde anneme küfrettiler. ‘Dua et kadınsın erkek olsan seni öldürmüştük’ dediler. Düzgün konuşmak istedik sonra adam birini aradı ve 7-8 kişi bize saldırmaya geldi. Bıçak çektiler, polis gelince bıçağı geri koydular. Polis geldiğinde bile otel sahibi hala bizi tehdit ediyordu.”

‘ŞİKAYETİ ÇEKMELERİ İÇİN PARA TEKLİF ETTİLER’

Sedef’in aktardıklarına göre çifti darbeden şahıslar, gazeteci çift şikayetçi olduktan sonra şikayetlerini geri çekmesi için aileye para teklif etti. “Kasten yaralama” suçundan şikayetçi olan çift ise şikayetlerini geri çekmeyeceklerini bildirdi.