HDP Van İl Örgütü, partilerinin Edremit ilçe binası önüne “HDP umuttur umut dimdik ayakta” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Kitle burada polis ablukasına alındı. “Baskılar ve saldırılar bizi yıldıramaz. HDP umuttur umut dimdik ayakta” pankartının yer aldığı açıklamaya HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP ve DBP il ve ilçe örgütleri, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Van Şubeler Platformu’nun yanı sıra birçok yurttaş katıldı. Açıklamayı HDP Van İl Örgütü Hukuk Komisyon’undan Avukat Sedat Düşünmez yaptı.

'KATLİAM GİRİŞİMİ HALKIMIZA YÖNELİKTİR'

İktidarın tüm ortakları tarafından sürekli hedef gösterilen partilerinin çok yönlü saldırı altında olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Kobanê ve Kapatma Davaları’nın yanı sıra kesintisiz sürdürülen gözaltı ve tutuklamalar ile İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi sonrasında dün İstanbul Bahçelievler İlçe binasına saldırı düzenlendiği kaydedildi. İlçe binalarında bulunan HDP’lilere yönelik katliam girişiminin yaşandığı ifade edilen açıklama, “Saldırganlar, arkadaşlarımızın dikkatli ve duyarlı davranması sonucu planladıklarını yapamamıştır. Dün İstanbul Bahçelievler ilçe örgütümüzde yaşanan bu katliam girişimi halkımıza yöneliktir, barış ve demokrasi siyasetine karşıdır” denildi.

'SALDIRININ ROBOSKİ İLE AYNI GÜN, DENİZ POYRAZ DAVASI ÖNCESİ OLMASI TESADÜF DEĞİL'

Açıklamada iktidarın kutuplaştırma ve düşmanlaştırma politikalarını ısrarla sürdürdüğü bir iklimde partilerine karşı saldırıların “bireysel” olmadığı vurgulandı. Dün Roboskî Katliamı’nın yıldönümünde ve Deniz Poyraz davasının bir gün öncesinde gerçekleştirilen bu saldırının, “tesadüf” olmadığı belirtilen açıklamada, “Evet bugün Deniz Poyraz arkadaşımızı katleden zihniyet yargı önüne çıkıyor. Bizler Onur Gencer isimli katilin nerelerde eğitildiğini, hangi amaçlarla partimize saldırdığını, o gün büyük bir katliam gerçekleştirmek için geldiğini biliyoruz. Partimize yönelik bu alçakça saldırıların hangi odaklardan beslendiğini de biliyoruz” ifadeleri yer aldı.

'KUTUPLAŞTIRICI ZİHNİYETE TESLİM OLMADIK'

Partilerine dönük birçok provokasyon planlamasına karşın, “Partimiz yürüyüşünden vazgeçmemiştir, bundan sonra da vazgeçmeyecektir” denilen açıklamada, “Bizler demokrasi mücadelesini kararlı ve planlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu süreçte tüm il ve ilçe örgütlerimizin olası provokasyonlara karşı gerekli önlemleri almaları, soğukkanlılıkla davranmaları ve partimizin merkezi açıklamaları doğrultusunda hareket etmeleri önemli çağrımızı yineliyoruz.

Bu saldırıya karşı bugün tüm il ve ilçe örgütlerimiz, gün içerisinde emek ve demokrasi güçleriyle de ortaklaşarak saldırıları kitlesel olarak protesto edecektir. PM üyelerimiz, il-ilçe yöneticilerimiz, Milletvekillerimiz ile birlikte halkımıza çağrı yaptık. Bizler bu katliamcı, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı zihniyete teslim olmadık, teslim olmayacağız” sözleri kullanıldı.

Açıklama alkış ve “HDP umuttur umut dimdik ayakta”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “ Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları ardından kitle dağıldı.