Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü Eşbaşkanları Handan Karakoyun, Fikret Doğan ve yeni yönetim üyeleri gazetecilerle bir araya geldi. 

Ülkede uzun süredir toplumsal ve siyasal bir krizin yaşandığına dikkat çeken Doğan, "HDP’ye yönelik uygulamalar toplumsal itirazı soluksuz bırakmaktadır. Yargının siyasallaşması ile birlikte siyasi tutuklular uzun yıllardı tutuklu yargılanıyor. AİHM tarafından verilen karar ne yazık ki iktidar tarafından uygulanmamaktadır. Eğitim, sağlık, kadın ve çocuklara verilmesi gereken bütçe savaşa ayrılıyor. OHAL süreci ile birlikte iş yerlerinin devlet desteği bulamadığı için kapanması ve sınır kapıların kapanmasından kaynaklı birçok yurttaş işsiz kalmıştır” dedi.

TUTUKLU GAZETECİLER

Van’ın Çatak ilçesinde Osman Şiban ve Servet Turgut’un helikopterden atılması olayını belgelerle ortaya çıkaran Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen, Cemil Uğur, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve Gazeteci Nazan Salan’ın tutuklanmasına da değinen Doğan, "Özgür basına yönelik baskılar darbe olarak devam ediyor. Yüzlerce basın kuruluşu kapandı ve gazeteciler tutuklandı. Gazetecilerin basın kartlarının iktidarın keyfi sebeplerinden kaynaklı iptal edildiğini biliyoruz. Türkiye Çin’den sonra en fazla gazetecinin tutuklu olduğu yer Türkiye’dir” diye konuştu.

Karakoyun ise, HDP’li belediyelere yönelik kayyımların yaptıkları usulsüzlüklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Buluşma gazetecilerin soru ve önerileri ile son buldu.