Hakkari merkez ve ilçeleri arasında ulaşımın sağlandığı yollar sık sık heyelan ve kaya parçalarından dolayı kapanıyor. Yağışlı havalarda özellikle Depin, Yeni köprü ve Altınsu (Şapatan) mevkilerinde bulunan yollara dev kaya parçaları düşüyor. Trafik kazalarına neden olan söz konusu durum araç sürücüleri ve yolcuların yaşamını tehlikeye sokuyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kimi yerlerde alınan telli önlemler de tehlikeyi ortadan kaldırmaya yetmiyor. 

Özel bir firmada şoförlük ve yöneticilik yapan Mehmet Zahir Yıldırım, her gün kullanmak zorunda kaldığı yollarda bulunan tehlikeye karşı kalıcı çözüm bulunmasını istedi. 

YOLCULARIN MAĞDURİYETİ

Kış aylarında Hakkari-Van karayolu ve bağlı ara yollarda heyelan ve kaya düşmesi riskinin arttığına dikkati çeken Yıldırım, şikayetçi oldukları duruma karşı yıllardır kalıcı bir çözüm bulunmamasına tepki gösterdi. Yaşamlarının tehlike altında olduğunu belirten Yıldırım, "Çoğu yolcumuz yola düşen kayalar nedeniyle uçağına yetişemiyor veya otobüsünü kaçırıyor. Yaşanan mağduriyetler nedeniyle yolcularımızın biletleri iptal ediliyor” dedi. 

TELLİ ÖNLEM YETERSİZ  

Hakkari-Van ve Hakkari-Yüksekova karayollarındaki telli önlemlerin yetersiz olduğunu belirten Yıldırım, “Şehir girişinde yapılan teller kısa bir süre sonra kayalarla birlikte yola düştü. Uzun süreli önlem olmasa da geçici bir önlem alındı. Ama yetersiz. Daha iyi bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Kar tünelleri gibi veya batıda gördüğümüz gibi dağların tamamını beton serpme çözüm olabilir" diye seslendi.(Hakkari/MA)