Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) 7 Nolu Şube Yönetim Kurulu, pandemi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Sendika binasında yapılan açıklamayı Haber-Sen Van Şube Başkanı Hamit Aker okudu. Onlarca arkadaşlarının hastanelerde tedavi altında olduğunu hatırlatan Aker, salgının etkisinin giderek arttığına işaret etti. Etkili önlemlerin alınması için defalarca gerekli yerlere seslendiklerini ama önlemlerin alınmadığını belirten Aker, şunları söyledi: “Salgın nedeniyle onlarca emekçi arkadaşımız sevdiklerini kaybetti. Son olarak içimizden biri, Samsun Başmüdürlüğü’nde görev yapan PTT emekçisi Rafet Varan yaşamını yitirdi. Arkadaşımızın yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Acımız büyük. Umarız daha fazla emekçi arkadaşımız yaşamını yitirmez. Acil olarak yapılması gereken tek bir şey vardır; o da PTT çalışanı sayısını OECD ülkelerindeki ortalamaya yaklaştırmak ve tüm PTT emekçilerinin kadrolu bir şekilde istihdam edilmesinin sağlanmasıdır. Yorulduk, tükendik, ölüyoruz. Artık yeter!” 

'İŞ YÜKÜ KATBEKAT ARTTI'

Haber -Sen İstanbul Şubeleri, PTT çalışanlarının sorunlarına dair Fatih'teki PTT Başmüdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamada "İş çok personel yok önlem alın tükeniyoruz" pankartı açıldı.  Açıklamayı, 4 Nolu Şube Başkanı Gülseren Güngördü yaptı.

PTT'lerde pandemiye ilişkin önlem alınmadığı için can kayıplarının yaşandığını belirten Güngören, "PTT yönetiminin kar hırsına feda ettiği hayat, emekçi arkadaşımızın acısı içimizi sızlatıyor.  Korona virüsün değil, alınmayan önlemlerin ve salgın sürecine uygun olmayan çalışma koşullarının bizleri öldüreceği gerçeği ile biz yüzleştik. Artık PTT yönetimi de bununla yüzleşmeli. Yeni acıların yaşanmaması için PTT yöneticilerinin ve siyasi iktidarın üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz emekçiler, yöneticilere daha fazla uyarıda bulunmak, görevlerini eksiksiz yapmaları için daha fazla mücadele etmek zorundayız" dedi.

İstanbul’daki tüm PTT işyerlerinde, dağıtım merkezlerinde, personel eksikliğinin yaşandığına vurgu yapan Güngören, “Pandemi döneminde gönderi trafiğinde artış olmasına karşınpersonel sayısı artmamıştır. Aksine salgının getirdiği zorluklar ile birlikte İstanbul'dakibirçok PTT'de personel sayısı azalmış bu dönemde e-ticaret gönderilerinde çarpıcı bir artışın yaşanması özellikle dağıtım personellerinin iş yükünü katbekat artırmıştır" diye ifade etti. 

Güngören son olarak da alınması gereken tedbirleri sıraladı.