Ağrı’nın Patnos ilçesinde 21 Şubat tarihinde evine baskın düzenleyen kolluk kuvvetleri tarafından işkenceye uğradığını belirten Murat Uygar, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvuruda bulundu. Uygar, başvuru sonrası İHD binasında açıklama yaptı.  

YAŞANANLARI ANLATTI

Ev baskını sırasında yaşananları anlatan Uygar, “Onlarca askerle evim basıldı. Çocuklarımı ve eşimi dışarıda karın içinde yarı çıplak yatırdılar. Eşim yüzde 45 engelli raporlu. Yarı çıplak karın üstünde bekletiliyordu. Oğlum müdahale etmeye çalıştı ancak sırtına tekme vurarak, yere yatırıp kafasına silah dayadılar. Beni de canlı kalkan yaptılar. Beni de o kalkanların önüne alıp, kafama silah dayayıp odaların hepsini aradılar. O esnada evimde herhangi bir ses gelmiş olsaydı sabaha kadar çatışma alanına dönerdi. O gece yarısı senin çocuklarının başına silah dayıyorlar ama sen hiçbir şekilde müdahale edemiyorsun. Bunun sorumlusu kim ve bunun hesabını kim verecek? Çocuklarımın yaşadığı bu travmayı kim tedavi edecek? Bunu yapanların bir an önce cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Uygar, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını aktararak, gereğinin yapılmasını istedi.  

İHD: GEREKEN YAPILMALI 

İHD Van Şubesi Başkanı Murat Melet ise, bu olayın bölgede ilk olmadığına dikkati çekti. Yapılanların "keyfi" olduğunu kaydeden Melet, "Polis ve askerler keyfi olarak bunu yapıyor. Murat Uygar ve ailesi işkence görmüş. İşkenceler artıyor. Bu anlamda herkes üstüne düşen görevi yerine getirmeli. Savcılık, suç işleyenler hakkında gerekeni yapmalı. Biz de bugün aileyle birlikte savcılığa başvuracağız” dedi.