Gazeteci Oktay Candemir, dünyayı tehdit eden koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili yaptığı haberlerden dolayı ifadeye çağrıldı. Van Emniyeti Müdürlüğü ve savcılığın neredeyse her doğal afet, salgın ve toplumsal olayın ardından karakola çağırdığı Candemir hakkında, bu kez de sosyal medya üzerinden yaptığı virüs ve karantina haberleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrılan Cendemir, telefon açan polisle virüsten dolayı gidemeyeceğini iletince polisin “Haftaya gelirsin” dediğini belirtti.

40 KEZ KARAKOLA ÇAĞRILDI

En, “Cumhurbaşkanına hakaret etmek” suçlamasıyla yargılanan Candemir, son dört yılda 40 defa karakola çağrıldı, hakkında 25 dava açıldı. Üç defa evine yapılan baskınla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Candemir, 2 yıldır karakola giderek imza atıyor. 2019 yılının Mayıs ayında açlık grevi nöbetinde haber takibi yaparken polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınan ve hakkında “Polise mukavemet” iddiasıyla dava açılan Candemir, 18 yıllık meslek yaşamı boyunca 1 yıl da Kandıra ve Silivri cezaevlerinde kaldı.