Kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nin (VBB), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Haziran’da kentte gerçekleştirdiği miting için büyük bir “araç kiralama” ihalesi yaptığı ortaya çıktı.

Gazeteci Oktay Candemir’in kişisel Twitter hesabından yayınladığı belgeye göre kayyımın iki günlük araç kiralama için 21-b kapsamında ihale gerçekleştirdiği belirlendi. Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesinin b bendinde, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi” gibi durumlarda yapılması gereken ihale, Erdoğan’ın mitingi için gerçekleştirildi.

Candemir, ihale için “Doğal afetlerde yapılması gereken ancak bugüne kadar yapılmayan araç kiralama hizmet alımı aynı gerekçeyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van mitingine katılımın sağlanması için yapıldı” ifadesini kullandı.

İHALE AKP’Lİ İSME

Araçların kiralama ihalesinin ise 2.399.256.00 bedelle AKP Van İl Yöneticisi Çetin Can’ın sahibi olduğu ÇE-TA Taşımacılık İnşaat Temizlik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verildiği öğrenildi.