Van'da, 1 günlüğüne askerlik yapan bedensel ve zihinsel engelli 4’ü bayan olmak üzere toplam 15 genç, sembolik de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

İl Jandarma Komutanlığı’nın bahçesinde 'Engelliler Haftası' nedeniyle düzenlenen törene Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Van İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, Bedensel Engelliler Derneği Van Şube Başkanı Abidin Kasapoğlu, engelliler ve engelli aileleri katıldı. Engelli vatandaşlar asker elbiseleri giyerek temsili olarak askerliğe alındığı törende konuşan Bedensel Engelliler Derneği Van Şube Başkanı Abidin Kasapoğlu, Van grubu olarak çok şanslı olduklarını belirterek, “Bizi herkes güler yüzle karşılıyor. Sayın Valim eşiyle birlikte Van’a geldiği gün bütün engellilere kucağını açtı. Bütün engellilerle birlikte oldu. Bu konuda kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizim engelli grubumuzda engel yoktur. Biz fiziki engellere takılıyoruz. Bu engelleri de inşallah en kısa zamanda aşacağız. Tek gözlü bir kızımız judo dalında Türkiye 3’ncüsü oldu. Basketbol takımımız grubunda doğu birincisi oldu. Tek isteğimiz güler yüzdür. 16 yıldan beridir engelli grubunun başındayız. Ama hiç sokağa çıkmayı, sağa sola gitmeyi sevmeyiz. Biz Allah’a şükür eden bir grubuz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından yemin eden engelli vatandaşlar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Meltem Tarhan ve Kerem adlı engelli gençlerin türkü söylemesinin ardından aileleriyle birlikte karavana yediler.